© Isosport

Thorgan Hazard geniet van Anderlecht en blikt terug op zijn terugkeer naar België: “De verwachtingen waren hoog, maar dat stoort me niet”

Thorgan Hazard (30) heeft voor de camera’s van Eleven Sports, in de eerste aflevering van ‘Off The Pitch’, teruggeblikt op zijn terugkeer naar België. Het nummer elf van Anderlecht werd geconfronteerd met een opvallende uitspraak die hij eerder dit seizoen deed en deed uit de doeken hoe hij zijn toekomst ziet, nu hij hoogstwaarschijnlijk aan het laatste hoofdstuk van zijn voetbalcarrière bezig is.

Quinten Torfs

First things first: eerder dit seizoen gaf Hazard te kennen dat een prijs pakken met Anderlecht hoger op zijn lijstje van doelstellingen staat dan een EK-selectie voor de Rode Duivels komende zomer. Nu mocht hij het gaan uitleggen. “Als men vraagt om te kiezen… Ik bedoelde eigenlijk dat mijn prioriteit bij mijn club ligt. Dat is altijd zo geweest. Mijn vader zei altijd tegen mij: ‘als je goed presteert bij je club dan volgt de rest wel’. Dus in de eerste plaats wil ik iets winnen met Anderlecht. Maar het één sluit het ander niet uit. Je bent niet verplicht te kiezen”, aldus een nuchtere Hazard.

Hazard vertrok in 2014, na een tweejarige uitleenbeurt, bij Zulte-Waregem, maar werd door moederclub Chelsea meteen weer aan Borussia Mönchengladbach uitgeleend. De aanvallende middenvelder overtuigde in zijn eerste seizoen en speelde uiteindelijk tot 2019 bij Mönchengladbach, waarna Borussia Dortmund onze landgenoot inlijfde voor zo’n 25 miljoen. Daar speelde hij tot januari ‘23. Na een korte uitleenbeurt aan het Nederlandse PSV is Hazard weer terug in België. En dus rijst de vraag: hoe ziet de toekomst van de Rode Duivel eruit?

“Ik wou terugkeren naar België om dichter bij mijn familie te zijn. Daarnaast wou ik ook het spelplezier terugvinden”, blikte Hazard terug op zijn keuze. “Dat lukt bij Anderlecht, waar ik voldoende speeltijd krijg en geniet van de sfeer en het stadion. De verwachtingen waren hoog, maar dat stoort me niet. Momenteel ben ik erg tevreden.”

Na een mooie carrière, grotendeels in het buitenland, lijkt Hazard het allemaal wel gezien te hebben. “Ik denk niet dat ik nog terug naar het buitenland zal vertrekken, maar je weet nooit. Ik zie me hier mijn carrière zeker afsluiten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer