Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen trekt naar het Grondwettelijk Hof omwille van de verstrenging van het systeem van flexijobben in de horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen trekt naar het Grondwettelijk Hof omwille van de verstrenging van het systeem van flexijobben in de horeca. © Getty Images / Klaas De Scheirder

Horeca gaat stappen ondernemen tegen strengere regels flexi-jobben: “Dit is met een kanon op een mug schieten”

De aangescherpte regels rond flexiwerk zijn absoluut niet naar de zin van de horeca. De horecafederaties van het land willen drie strengere regels geschrapt, en trekken daarvoor nu zelfs naar het Grondwettelijk Hof. “De vaste zaalmedewerker in mijn restaurant mag na zijn uren niet meer flexi-jobben in mijn brasserie, maar wel bij de concurrentie of de bakker om de hoek.”

63 reacties

  • Nathalie Bogaert

    2 maanden geleden
    Dit zat er al jaren aan te komen door misbruik (let: overuren in flexi gezet op ander btw nummer) alsook 3 kwartalen fulltime werken. Heb altijd gezegd dit ga niet blijven duren!
  • pierre goossens

    2 maanden geleden
    Flexiejob ok, alleen als je fulltime werkt,en dan wil bijverdienen. Maar wat is beter na fulltime werk, overuren maken of flexie werk? of voor gepensioneerden die tot hun gerechtigde pensioensleeftijd gewerkt hebben . Dus niet voor vervroegd gepensioneerde. Als je nog wil bijverdienen dan moet je dat maar doen als je nog zin hebt na je fulltime job. Zoals ik me zoals ik me al afvroeg. Wat is bete dan, overuren maken bij je baas of flexie job ????
  • Johan Vandepoel

    2 maanden geleden
    Is correct. Flexi jobben bij je werkgever is niet de bedoeling, en zeker ook niet 4/5 gaan werken met het doel te gaan flexijobben.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Al die koterij opkuisen en iedereen gelijk behandelen. Zelfstandigen dus ook evenveel voor hun pensioen bijdragen. studies tonen aan dat het maar 70% is vergeleken met loontrekkenden. Vooral omdat ze te weinig inkomen aangeven. En evenveel belastingen betalen als loontrekkenden. Met dezelfde fiscale schijven en dezelfde mogelijke beroepsgebonden fiscale aftrekken. Dan moet niemand nog klagen en zagen.
  • bruno draulans

    2 maanden geleden
    Flexijobben bij uw eigen baas. Wie houdt zichzelf hier voor de gek? Dat heeft iets weg van schijnzelfstandigheid, wat bij wet verboden is.