Bezoek Trump: politiebonden geven negatief advies voor oefening

© Photo News

Na een inspectie hebben de politievakbonden maandag een negatief advies gegeven over de plaats waar op 17 mei een oefening wordt georganiseerd naar aanleiding van de NAVO-top van 24 en 25 mei, waarop onder anderen Amerikaans president Donald Trump aanwezig zal zijn. Dat zegt Frédéric Fortunato van NSPV.

De oefening zal plaatsvinden op de Heizel, meer bepaald in het voormalige Paleis 9, het vroegere Ibis-hotel en het familiepark Bruparck. Doel is onder meer om de coördinatie tussen de verscheidene gemobiliseerde politie-eenheden te verbeteren.

Maar de vakbonden zijn niet te spreken over de omstandigheden waarin delen van de oefening zullen plaatsvinden. In het hotel troffen ze onder meer glasscherven en uitwerpselen aan. Ook de tafels in Paleis 9, waar de agenten normaal gezien zullen eten, zijn besmeurd met vogeldrek. Bovendien ontbreken er ook conformiteitsattesten voor onder meer asbest en elektriciteit, klinkt het.

Daarom hebben de vakbonden nu een negatief advies gegeven voor de oefening. De preventieadviseur heeft een lijst opgesteld van voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een gunstig advies te krijgen en de oefening te laten doorgaan.

“Als de oefening geannuleerd wordt, gaat dat geen grote gevolgen hebben voor de prestatie van het personeel van 21 tot 25 mei, want niet al het personeel is voorzien voor de oefening en niet alle situaties die tijdens de vier dagen in goede banen moeten worden geleid, komen erbij aan bod”, zegt Fortunato.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen