Sven Biscop (UGent) / Vladimir Poetin / Tom Sauer (UAntwerpen).
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Biscop (UGent) / Vladimir Poetin / Tom Sauer (UAntwerpen). © Jan Aelberts / AFP / Photo News

“Hij herhaalt het met een reden, hij méént het”: waarom we Poetins dreigement met kernwapens wel serieus moeten nemen

In zijn jaarlijkse State of the Union roffelde Russisch president Vladimir Poetin de nucleaire trommel. Hij dreigde met kernwapens als het Westen troepen zou sturen naar Oekraïne. Het is al de zoveelste keer, maar mogen we daarom onze schouders ophalen? We vroegen het aan experts Sven Biscop (UGent) en Tom Sauer (UAntwerpen). “Poetin zál ze inzetten als hij volledig verdreven wordt uit Oekraïne.”

159 reacties

  • Norbert Bauwens

    1 maand geleden
    De experts hebben volgens mij gelijk. Poetin zijn eego is te groot om een nederlaag te aanvaarden.
  • Frank Joos

    1 maand geleden
    Als poetin ook maar 1 kernwapen gebruikt is her in 3u gedaan met Rusland en zijn dictatuur. En geloof me, dat weet hij zeer goed. Tenzij hij levensmoe is. En hij alleen kan zeker ook niet op die knop drukken hoor. We hoeven nog niet te laten om te slapen al is het niet denderend. Wacht nog een beetje en her zal wel afzwakken, want Rusland doet zich goed voor maar dat is het niet. Armoede vloeit langzaam door.
  • Johan Van der

    1 maand geleden
    Europa zal moeten leren omgaan met een nederlaag in Oekraine.Zelf ingrijpen is zeer gevaarlijk.Poetin zal zijn dreigementen uitvoeren.En Rusland kan veel meer incasseren dan Europa.
  • Leo Claes

    2 maanden geleden
    eens hij 1 gebruikt , zijn alle landen te laat om te reageren . wij zouden.ook.moeten zeggen . bij ons staan ze ook.op scherp ,eens hij 1 afvuurt , komen er 50 over heel rusland neer . duidelijke boodschap overbrengen
  • Polutnik Ronald

    2 maanden geleden
    Laat Poetin maar komen , de navo staat in paraatheid . Ter zee ter land en in de lucht .