FLEMAL

Staking bij Brussels Airlines gaat ook morgen door, zowat een vijfde van de vluchten geschrapt

Brussels Airlines moet morgen (vrijdag) voor de derde dag op rij enkele vluchten annuleren als gevolg van een staking. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. Tachtig procent van de vluchten zullen worden uitgevoerd, zegt het bedrijf.

Bij Brussels Airlines is een sociaal conflict aan de gang bij het cabinepersoneel, dat draait om verloning en werkdruk. De christelijke vakbond (ACV Puls en CNE) startte woensdagochtend een staking. 

Ook morgen (vrijdag) zal nog worden gestaakt. Brussels Arlines annuleert bijgevolg opnieuw vluchten. "Aangezien de meerderheid van de vakbonden en cabinepersoneelsleden niet staken, kunnen we opnieuw 80 procent van de vluchten uitvoeren". 

Volgende week wordt opnieuw overleg gepleegd, aldus het bedrijf nog. "Er ligt een lijvig voorstel op tafel dat zowel het salaris als de werkdruk van het personeel verbetert. Tegelijkertijd moeten we er voor zorgen dat Brussels Airlines competitief blijft", zegt Brussels Airlines, dat de vakbonden oproept zich te beraden over hun positie en strategie.

Vrijdag 2.500 passagiers getroffen

Vandaag hebben ongeveer 3.500 tot 4.000 passagiers van Brussels Airlines een alternatieve vlucht aangeboden gekregen.

"Brussels Airlines heeft zich voor morgen beter kunnen voorbereiden op het verstoorde vluchtschema door de staking. Acht op de tien vluchten kunnen vrijdag doorgaan. Dat betekent dat 40 vluchten zijn geannuleerd. Minstens 2.500 passagiers zullen morgen getroffen worden door de staking", legt Yves Borms uit in "VRT NWS Journaal".

BEKIJK - "Het overleg tussen de christelijke vakbond en de directie heeft nog geen resultaat opgeleverd":

Videospeler inladen...

Meest gelezen