“Joy Of Missing Out”: Wout van Aert werkt eerste training op Tenerife af en laat niet-deelname aan Strade Bianche niet aan zijn hart komen

“JOMO”, oftewel Joy of Missing Out. Zo vatte Wout van Aert zijn eerste training op de Teide samen. De renner van Visma-Lease a Bike zakt ook dit jaar niet af naar Toscane om zichzelf af te peigeren op de onverharde wegen van de iconische Strade Bianche. Maar dat lijkt Van Aert niet al te erg te vinden.

Quinten Torfs

Niet ‘FOMO’ (Fear of Missing Out), wel ‘JOMO’ voor Van Aert, die de Italiaanse voorjaarsklassieker in 2020 al eens won. De Strade was tijdens de beginjaren van onze landgenoot zijn succesvolle carrière een vast nummer, maar de afgelopen jaren mocht het niet zijn. In 2022 schrapte Van Aert de wedstrijd bewust uit zijn programma en een jaar later moest hij L’Eroica aan zich laten voorbijgaan door ziekte. Dat hij ook in ‘24 niet aan de start zal verschijnen in Toscane doet hem ogenschijnlijk wel deugd. Joy of Missing Out dus, zoals het klinkt op zijn Strava.

De eerste training van Van Aert op Tenerife was 89 kilometer lang en bevatte 2172 hoogtemeters. Op 22 maart, in de E3 Saxo Classic, keert de Belg terug in koers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer