© AFP

VIDEO. Trefzekere Arthur Theate helpt Rennes voorbij vierdeklasser naar halve finales Franse beker

Arthur Theate en Rennes hebben zich donderdagavond bij de laatste vier van de Coupe de France geschaard. Van een leien dakje liep het niet bij de ploeg van de Rode Duivel. Rennes had het lang niet onder de markt tegen vierdeklasser Le Puy-en-Velay, maar won uiteindelijk met 1-3.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Met een puike kopbalgoal na een hoekschop zorgde Arthur Theate (9.) voor het allereerste hoogtepunt in de wedstrijd. Toen Benjamin Bourigeaud (49.) vlak na de rust de score verdubbelde vanop de stip, leek Rennes een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. Niets bleek minder waar. 

Met de 1-2 rond het uur bracht Bryan Adinany (61.) terug vuur in de wedstrijd. De thuisploeg hijgde vervolgens twintig minuten lang in de nek van de eersteklasser, maar moest zich in het slot wel gewonnen geven. Met zijn tweede van de avond boorde Bourigeaud (82.) de resterende slaagkansen van de vierdeklasser de grond in. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast Rennes wisten eerder al Valenciennes, de rode lantaarn uit de tweede klasse, en Lyon zich te plaasten voor de halve finales van de Franse beker. PSG en Nice strijden op woensdag 13 maart om het laatste ticket.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer