Baby Lasagna voldoet aan vele criteria waaronder een hoog kitsh-gehalte.© rr

Kiest Europa voor het knotsgekke Baby Lasagna op Songfestival? Song gaat meteen viraal

Een stevige opponent voor Mustii. De inzending van Kroatië is net uit en werkt zo aanstekelijk dat het liedje een instant online hit is. De song is een echte meezinger, maar tegelijk is het onvervalste Songfestival-kitsch.

We hebben het over Rim tim tagi dim van Baby Lasagna. Het lied kreeg bijna de helft van de punten van de televoting tijdens Dora (zoals Eurosong daar heet, red.) en won ook de bij de nationale en internationale jury. Achter de act gaat Marko Purišić schuil. Opmerkelijk is dat hij eigenlijk op de reservelijst stond, maar pas mocht meedoen toen één van de andere acts afhaakte.

LEES OOK. Kan Joost het Songfestival winnen met ‘Europapa’? Hij heeft alvast enkele troeven

Het is een nummer waarop je niet kan blijven stilzitten. Aanstekelijk, maar ook stevig qua sound en een schreeuwerige zangstem. Het doet wat denken aan Hard rock Hallelujah, de winnende song van Lordi, zowat vijftien jaar terug. Inclusief Lord of the dance-dansers die wat weg hebben van piraten. Er vallen ook wel wat gelijkenissen te trekken met Cha cha cha van Käärijä, dat vorig jaar tweede werd en de meeste publieksstemmen kreeg.

Ondertussen staat het al op de tweede plaats bij de bookmakers, na Oekraïne, met 12 procent kans om de wedstrijd te winnen. België doet het ook goed met een zesde plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

( tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER