© Brandweer Londen

Meer dan honderd mensen geëvacueerd en elf mensen naar ziekenhuis na zware brand in Londen

In Londen zijn elf mensen naar het ziekenhuis overgebracht nadat een grote brand uitbrak in een verbouwd rijtjeshuis in de dure wijk South Kensington. Zowat 130 personen uit het brandende gebouw en uit de aanpalende woningen werden geëvacueerd.

wver
Bron: BELGA

De hulpdiensten kregen kort na middernacht een oproep voor een brand in een vijf verdiepingen tellend gebouw nabij de Emperor’s Gate. Volgens een woordvoerder werden elf mensen ter plaatse verzorgd en vervolgens overgebracht naar “ziekenhuizen en traumacentra” nadat ze te veel rook binnenkregen.

De brand verspreidde zich van het gelijkvloers naar de bovenste verdiepingen en het dak van het gebouw. Alles samen werden vijftien brandweerwagens en een honderdtal brandweerlui ingezet. Twee mensen konden worden gered uit een flat op de tweede verdieping, een derde uit een flat op de eerste verdieping en twee anderen uit een flat op de vierde verdieping. Zowat vijftien mensen hadden voor de aankomst van de brandweer zelf al het pand verlaten.

Over de oorzaak van de brand bestaat voorlopig geen duidelijkheid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer