© Eloise Mavian / Tornanti.cc

Demi Vollering wijst rivaliteit met Lotte Kopecky resoluut af: “Het voelt alsof de Strade Bianche ons dichter bij elkaar heeft gebracht”

Demi Vollering doet zaterdag een gooi naar een nieuwe zege in de Strade Bianche. Net als vorig jaar moet de Nederlandse dan wel afrekenen met ploegmate Lotte Kopecky, die ze vorig jaar klopte na een beruchte sprintje in de straten van Siena.

Vincent Van Genechten

“Het was een beladen zege”, stelt Vollering op de website van wielerploeg SD Worx-Protime. “Één waar ik trots op ben. De Strade Bianche heeft me een boost gegeven en het zelfvertrouwen bezorgd dat ik nodig had. Het was een heel gekke wedstrijd. Enerzijds omwille van dat paard dat ineens op het parcours voor me uit liep, maar ook vanwege de sprint met Lotte. Uiteindelijk zijn we daar alleen maar sterker door geworden als duo. Wat ik zo apprecieer aan haar, is haar vechterslust. De sprint in de Strade heeft me doen beseffen dat ik die ook in mij heb.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het voelt alsof de Strade Bianche ons dichter bij elkaar heeft gebracht”, vervolgt de winnares van de Tour des Femmes. “Het heeft onze samenwerking versterkt. Ik heb er vorig seizoen echt van genoten om elke koers opnieuw voor het hoogst haalbare te gaan samen met Lotte. Het heeft ook nooit gevoeld alsof we wedstrijden moesten ‘verdelen’. Het ging heel natuurlijk. Zij won Omloop Het Nieuwsblad, ik was de beste in de Strade Bianche. Zij won Ronde van Vlaanderen, waarna ik weer zegevierde in de Amstel Gold Race.”

Net als de mannen rijden ook de vrouwen op een gewijzigde omloop in Italië. “Het vernieuwde parcours van de Strade Bianche speelt wellicht in onze kaart. We doen de laatste drie steile finalestroken tweemaal. Dat betekent meer kilometers, meer hoogtemeters en meer gravel. Dus dat wordt pittig. De wedstrijd wordt daarmee een stuk zwaarder en de Strade wás al loodzwaar”, aldus nog Vollering.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer