Twintiger gewond bij schietpartij in Anderlecht, verdachte loopt nog vrij rond

© hbvl

Bij een schietpartij in Anderlecht is zondagavond een 27-jarige man lichtgewond geraakt. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Over de juiste omstandigheden van de schietpartij bestaat nog geen duidelijkheid. Een verdachte werd nog niet opgepakt, aldus nog het parket.

“Zondagavond rond 19.20 uur werd de lokale politie van Brussel Zuid (Anderlecht/Vorst/Sint-Gillis) opgeroepen voor schoten die door een getuige werden gehoord in Anderlecht”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Kort nadien werd de politie opgebeld door de spoedafdeling van een ziekenhuis waar een man met schotwonden, C., zich had aangemeld. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat C. op straat aangesproken zou zijn geweest door een man met een bivakmuts en een zwaar wapen. Hij zou door hem zijn beledigd en bedreigd. C. zou de verdachte vervolgens hebben geslagen, waarop de verdachte in de richting van de grond zou hebben geschoten. C. zou in zijn been zijn geraakt door een kogelscherf, waarna de verdachte zou gevlucht zijn op een scooter.”

Volgens het parket raakte C. niet levensgevaarlijk gewond. Er werd een onderzoek geopend om de precieze omstandigheden van het incident op te helderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen