Het nog te bouwen Sportpark zal meer dan 9 miljoen euro kosten. “Te veel voor een gemeente als Hoeselt, we schuiven de schuld door naar de fusiestad”, vindt de oppositie.© Fred Peeters

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Hoeseltse oppositie reageert schamper op investeringen: “Zie maar dat ge het geld op krijgt”

Hoeselt
Meerderheid: N-VA (4), VLD+ (9)Oppositie: Best-Groen (6), Wij Hoeselt (2)

Sportpark: Schepen Johan Schoefs vroeg en kreeg – enkel van de meerderheid - de goedkeuring voor een uitgave van 2,5 miljoen euro om de openbare infrastructuur van het Sportpark te bouwen. Wat valt daaronder? Een wegennet en 400 parkeerplaatsen voor de autominnende sportievelingen die het Sportpark gebruiken, vijf wandel- en fietswegen vanuit de omliggende straten, riolering, rondom het park een groene buffer van 5 meter breed, 12 regenwaterputten en op het nog niet verharde deel veel groenbeplanting, die de eerste twee jaar door een externe firma zal onderhouden worden. Marc Bamps (Wij Hoeselt) reageerde voor de oppositie. “Wij zijn voor een sportpark, maar stemmen tegen vanwege de heel hoge totale kostprijs. Naast deze infrastructuur zal de bouw van het voetbalcomplex 4 miljoen euro kosten, de grondaankoop voor het sportpark ging over het miljoen euro, het tennis- en padelcentrum krijgt één miljoen euro steun, in Romershoven wordt de grond van het oude tenniscomplex gekocht voor 400.000 euro, de verlichting is nog niet geteld. We gaan over negen miljoen euro. Een veel te grote last voor een gemeente als Hoeselt. We schuiven de schuld wel door naar fusiestad Bilzen-Hoeselt.”

Ter Kommen: Schepen Schoefs kreeg unaniem het fiat voor de aankoop van theaterspots voor 20.000 euro en theatertrekken voor 45.000 euro voor gemeenschapscentrum Ter Kommen. Een theatertrek is een toestel om podiumdoeken open en toe te trekken of omhoog en omlaag te bewegen. Raadslid Serge Voncken (Best Groen), cultuurfunctionaris in een andere stad, had een stevig punt van kritiek. “Heb je hiervoor subsidie gevraagd? Neen, natuurlijk niet. In een kleine gemeente met weinig personeel moet een schepen dat zelf in de gaten houden. Geen probleem, wij betalen het wel via de gemeentebelasting.” “Doe uw best, zie maar dat ge het geld op krijgt”, smuikte Marc Bamps nog wat zelfs bij leden van de meerderheid tot hilariteit leidde.

(frpe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer