© AP

Divock Origi komt stilaan weer boven water bij Nottingham Forest: “Hebben de beste versie van hem nodig”

Op uitleenbasis van AC Milan - met aankoopoptie - is Divock Origi dit seizoen weer in de Premier League bij Nottingham Forest aan de slag.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Verder dan 420 minuten, verdeeld over veertien wedstrijden in alle competities samen, kwam de 28-jarige spits nog niet. Met één doelpunt en één assist ogen de statistieken bijzonder pover, maar sinds vorige maand lijkt Origi toch voorzichtig boven water te komen, na maanden van herhaaldelijk blessureleed.

In de Premier League kreeg hij achtereenvolgens tegen Newcastle, West Ham en Aston Villa speelminuten, in de FA Cup waren er basisplaatsen tegen Bristol City en Manchester United. 

In de competitie staat komend weekend de clash tegen zijn ex-club Liverpool op het programma. Nottingham Forest kan de punten nog goed gebruiken, want momenteel staan ze op de op drie na laatste plaats, slechts vier punten boven de degradatiestreep.

© AP

“Tegen Liverpool zou Divock een oplossing kunnen zijn”, vertelde Forest-coach Nuno Espirito Santo tijdens een persmoment. “Ik heb nog niet beslist wie er zal starten, maar ik kan wel al zeggen dat we bij Divock vooruitgang zien. Voordien werd hij telkens afgeremd door kleine kwetsuren. In de eerste helft tegen Manchester United presteerde hij uitstekend en voor ons is hij een mogelijkheid, omdat hij links, rechts en centraal uit de voeten kan. Maar we hebben wel de beste versie van Divock nodig.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer