© Koen Luts

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Lummen onteigent 15 stukken grond voor fietspaden langs Linkhoutstraat

Lummen
Meerderheid: CD&V (11), N-VA (3)Oppositie: Vooruit (4), Groen + onafhankelijken (4), Open VLD (1)

Buurtweg: Op 40 minuten zat de zitting met 1 toeschouwer er op. Buurtweg nummer 188 die al lang niet meer zichtbaar is, loopt officieel door ontmoetingscentrum Oosterhof en enkele woningen van de Klaproosstraat. Schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Vangeel (CD&V): “Tijdens het openbaar onderzoek werden 11 bezwaren ingediend tegen het verleggen van de buurtweg. Tijdens een volgend onderzoek werd nog 1 bezwaar ingediend, maar dat is ontvankelijk maar ongegrond. Een stukje van de buurtweg komt nu langs het ontmoetingscentrum te liggen.”

Lamellen: Na meer dan 30 jaar is de zonnewering van het oude deel van het administratief centrum aan vervanging toe. Schepen Wim Vangeel: “Die versleten screens zijn op het zuiden gericht en ze garanderen een aangenaam binnenklimaat. Van de zonnewering van het middendeel van ons gebouw moeten de schakelaars vernieuwd worden. In onze raadzaal komen roterende, verduisterende, verticale lamellen om overdag projecties mogelijk te maken. In het sportcomplex komt een externe zonnewering op de glazen erker van de bureelruimte. Voor die werken voorzien we 64.000 euro”, stelde Vangeel.

Fietspaden: Voor de aanleg van fietspaden langs de Linkhoutstraat moeten enkele percelen onteigend worden. Burgemeester Luc Wouters (CD&V): “Voor een perceel van 81 m² bereikten we een minnelijk akkoord voor de aankoop, daarvoor werd een bedrag van 17.070 euro goedgekeurd. Voor een ander perceel van 37 m² werd 6.475 euro goedgekeurd. In totaal gaat het over 15 innemingen en van de laatste 4 zijn de onderhandelingen al ver gevorderd. Er werd knap werk geleverd. We lopen voor op het schema. Aan de Schalbroekstraat komt een bushalte en voor de aanleg staan de eigenaars 75 m² gratis af. (klu)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer