Professor palliatieve zorg Wim Distelmans (VUB): “Heeft CD&V na al die jaren eindelijk ingezien dat de overgrote meerderheid van de Belgen voorstander is?”
Volledig scherm
PREMIUM
Professor palliatieve zorg Wim Distelmans (VUB): “Heeft CD&V na al die jaren eindelijk ingezien dat de overgrote meerderheid van de Belgen voorstander is?” © iStock / Jan De Meuleneir / Photo News

5 vragen aan euthanasie-expert Wim Distelmans: “Bocht van CD&V verrast mij, want ze blokkeren nieuwe wet al 20 jaar”

Wie vergevorderde dementie heeft en nog bij bewustzijn is, kan in ons land niet voor euthanasie kiezen. Zelfs niet als die persoon dat op voorhand heeft aangegeven. CD&V ligt al 20 jaar dwars, maar is nu toch bereid om de wet aan te passen. Maar wat als zo iemand desondanks nog zeer opgewekt en kwalitatief leeft? Moet een arts die dan volgens de mogelijk nieuwe wet toch doden? Professor palliatieve zorg Wim Distelmans legt uit.

24 reacties

  • Guido Eeckhout

    2 maanden geleden
    Was de CD&V zolang mensvreemd? Of zijn er nu eindelijk verstandige mensen erbij die hun mening durven bekend maken? Hopelijk geen verkiezing slogan, laat dit op papier zetten Grten
  • Jos Roofthooft

    2 maanden geleden
    ik geloof geen enkel woord meer,van geen enkele politieker
  • Willy Schepers

    2 maanden geleden
    Niet moeilijk, de verkiezingen komen er aan en al die partijen zijn loze beloftes aan't maken.
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    Het enige middel om te weten of het waar is: laat onverwijld en wetsvoorstel indienen waarin het woord "wilsonbekwaam" gewoon weggegomd is. De rest is kader. 80% Van de bevolking staat daar achter.
  • Geert MARIEN

    2 maanden geleden
    Ik geloof niks van deze bocht van de moraalridders van CD&V en hopelijk velen met mij in het stemhokje.