Themabeeld.© BelgaImage

Man beschuldigt poetsvrouw van diefstal 30.000 euro: “Toen ik niet inging op avances, kwam hij met dit verhaal”

Voeren -

Een 38-jarige poetsvrouw riskeert 6 maanden met uitstel voor de diefstal van cash geld uit de kluis van haar werkgever, die spreekt over een gestolen som van ruw geschat 30.000 euro. Volgens de vrouw zelf is ze er ingeluisd nadat ze niet inging op de avances van de man.

Shauni Deferm

Volgens de advocate van de burgerlijke partij waren haar cliënt en de vrouw sinds 2008 goed bevriend en werd ze daarom aangenomen om te poetsen in de Voerense vakantiewoningen van de man. Ze baatte ook af en toe de bijhorende winkel uit. “Toen ze in 2018 wisselgeld nodig had voor de kassa en meneer niet thuis was, heeft hij de code van de kluis via telefoon doorgegeven. In 2022 zijn die diefstallen dan beginnen opvallen. In juli van dat jaar miste er zelfs 5.000 euro op een week tijd”, klonk het.

De man installeerde uiteindelijk een camera om de dievegge te betrappen. Op 1 juli 2022 filmde hij dan hoe de vrouw biljetten van 50 en 100 euro uit de kluis nam en in haar bh verstopte. “Ze nam briefjes weg uit verschillende stapeltjes geld om de diefstal niet te laten opvallen”, oordeelde de Tongerse procureur.

In september 2022 deed de werkgever van de vrouw aangifte van huisdiefstal. Volgens hem miste er in totaal ruw geschat 30.000 euro cash uit zijn privékluis, maar zijn raadsman vraagt een kleiner bedrag van 19.650 euro terug. Volgens het onderzoek kan er slechts gesproken worden over een gestolen som van 2.500 euro. De Tongerse procureur eist verder een celstraf van zes maanden met uitstel of een werkstraf van zestig uur.

Wraakactie

De poetsvrouw zelf ontkent met klem dat ze geld gestolen heeft en spreekt over een wraakactie van haar werkgever. Volgens haar kreeg ze zo’n vijf keer de opdracht van de man om cash geld uit de kluis te halen en leveranciers van bouwmaterialen contant te betalen als hijzelf niet aanwezig was. “Maar opeens begon hij avances te maken, waar ik niet op inging. Ik heb hem daarom gezegd dat ik niet meer voor hem zou komen werken. Nadien is hij dan met dit verhaal op de proppen gekomen”, vertelt ze.

Een van de leveranciers werd ondervraagd, maar ontkende dat hij ooit cash gehad heeft van de vrouw. “Natuurlijk geeft hij dat niet toe. Die twee zijn goede vrienden en het gaat om zwart geld”, stelde de vrouw. Haar raadsman vraagt de vrijspraak, minstens op basis van twijfel.

Vonnis volgt op 29 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer