“U rijdt 188 kilometer per uur”: bestuurders schrikken zich een hoedje wanneer digitaal snelheidsbord tilt slaat

Het bord wilde passanten doen geloven dat ze met 188 kilometer per uur voorbijraasden.© Bart Seys

Adinkerke -

‘188 kilometer per uur. Matrix ok.’ Het digitale snelheidsmeterbord in de Moeresteenweg in Adinkerke liet tientallen passanten enorm schrikken vrijdagochtend. Het bord, dat in een zone 30 staat, was tilt geslagen.

Jelle Houwen

Wie vrijdagochtend in de Moeresteenweg in Adinkerke richting centrum reed, zal zich even de ogen uitgewreven hebben. In die straat, met veel passage en veel woningen, geldt een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. De politie controleert er geregeld op snelheid. Er staat ook een digitaal snelheidsmeterbord dat bestuurders waarschuwt voor hun snelheid. Alleen sloeg dat bord ‘s ochtends plots tilt.

Het bord dacht dat alle passanten racepiloten waren. ’188 kilometer per uur, matrix ok‘, stond er te lezen. Bart Seys uit Houtem passeerde er zoals vaker nietsvermoedend. “Opeens lichtte dat bord op en zag ik tal van tekens flikkeren”, zegt Bart. “Uiteraard schrok ik, want ik rijd nooit sneller dan 30, maar nu zag ik wel veel tekens. Dus draaide ik terug, reed tot aan het bord en kwam er die 188 op. Daarop zette ik mij aan de kant en nam een foto. Uiteraard weet ik wel dat ik geen boete kan krijgen, maar toch. Als afschrikmiddel kan het wel tellen.”

Bord 30 overschilderd

Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) was niet op de hoogte, maar liet de situatie meteen controleren. “De technische dienst is meteen langsgaan om te kijken wat er aan de hand was”, zegt hij. “Het ging om een technisch defect. Het bord werd uitgeschakeld en zal hersteld worden. Het is wel goed dat mensen dit hebben opgemerkt, maar nog beter was als dit ook meteen gemeld zou worden. Dat kan bijvoorbeeld altijd via de app van de gemeente. Iedereen weet natuurlijk dat je in die straat maximaal 30 kilometer per uur mag rijden en de meesten houden zich daar ook aan.” (Lees verder onder de foto)

Dit bord werd door een vandaal overschilderd.© rr

“We merken wel op dat sommigen het veel lastiger hebben met die 30”, gaat de burgemeester verder. Enkele weken geleden overschilderde een vandaal een bord in de Duinhoekstraat in Adinkerke. Van de 30 werd een 80 gemaakt. “Daar tillen we erg zwaar aan. Dit gaat om een officieel bord en over verkeersveiligheid. Dit zou problemen kunnen geven bij procedures. We lieten dat dus ook meteen weer aanpassen en dienden ook klacht in bij de politie.” Die gaat op zoek naar de dader.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen