Enkele deelnemers met een voorliefde voor leder
VRT NWS

20.000 mannen leven zich uit op fetisjfestival Darklands in Antwerpen

Evenementenhal Waagnatie langs de Schelde in Antwerpen staat deze week in het teken van fetisjen tijdens Darklands. Van over de hele wereld komen mannen er hun fetisj ten volle beleven. Dat kan bijvoorbeeld een voorliefde voor leder, sm of rubber zijn, maar er lopen ook mannen verkleed als puppy of baby rond. "Hier kan iedereen vooral zichzelf zijn en iedereen is welkom."

Voor mannen met een fetisj is Antwerpen dit weekend het Walhalla. Fetisjfestival Darklands is wereldwijd bekend. Darklands is al aan zijn 14e editie toe. Zo'n 20.000 mannen leven zich er dit weekend uit. En ze komen van over de hele wereld. "Uit Australië bijvoorbeeld en vanuit Amerika zijn twee volle jumbojets gearriveerd", zegt organisator Jeroen Van Lievenoogen.

Seks en feesten is belangrijk op Darklands, maar er zijn ook optredens en workshops

Organisator Jeroen Van Lievenoogen

Het festival draait om jezelf kunnen zijn. Elke fetisj is hier welkom. "Veel mensen denken bij fetisj aan sm. Maar dat is maar een klein deeltje van het hele spectrum. Je hebt bijvoorbeeld ook mannen die zich graag als militair, superheld, cowboy, puppy of baby verkleden." Daarnaast zie je op Darklands ook vooral veel mannen met een voorliefde voor leder.

VRT NWS

Respect en verbondenheid

Op Darklands zijn er ook erotische optredens, workshops en een grote darkroom. Maar je kan er bijvoorbeeld ook een driegangenmenu eten en er zijn ook infostanden van verenigingen uit de LGBTQ+-gemeenschap. Je kan op Darklands ook alle attributen voor je favoriete fetisj kopen. 

Tio Lelieveld uit Nederland is één van de deelnemers aan de Mr. Fetisj World verkiezing op Darklands. "Het is een geweldig event. Je ziet vrienden terug uit onze gemeenschap. Maar het draait ook om fun." En dat iedereen welkom is, is voor Tio ook belangrijk. "Hier loopt groot, klein, dik en dun rond. En in alle kleuren. Iedereen wordt hier geaccepteerd."

Tio heeft een voorliefde voor leder. "Ik heb een heel grote kast vol lederen spullen. Als ik de kast open doe dan ruik ik het leder en gaan al mijn poriën open. Als ik het aantrek dan voelt het als een tweede huid."

VRT NWS

Meest gelezen