Palestijnen verlaten Rafah.
Volledig scherm
Palestijnen verlaten Rafah. © ANP / EPA

LIVE GAZA. Leger Israël roept op tot evacuatie van meer burgers Oost-Rafah - Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

De Israëlische krijgsmacht roept op tot de evacuatie van meer delen van Oost-Rafah. Inmiddels hebben meer mensen de stad in het zuiden van de Gazastrook verlaten, schatten de Verenigde Naties. Volgens de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland. De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

917 reacties

  • Shaun Slabbinck

    2 uur geleden
    Waar moeten die mensen nog naartoe? 🤦‍♂️🤷‍♂️🤦‍♂️🤷‍♂️
  • jozef vanslembrouck

    4 uur geleden
    Volledig akkoord met dany tavernier. Opmerking bij deze die oproepen tot volledige vernietiging Hamas willen geen rekening houden dat het grootste deel onschuldige burgers zijn en dat dit in het geheugen van velen staat met mogelijks nieuwe terreurdaden. Daarbij heeft Israël dikwijls laten uitschijnen dat het de bedoeling is om alle Palestijnen moeten verdreven of vermoord worden.
  • Freddy Henslegers

    4 uur geleden
    Dan zal Hamas toch eerst alle gijzelaars moeten vrijlaten.
  • Werner Masfranck

    5 uur geleden
    De VN werden opgericht om de wereldvrede en de "Universele rechten van de mens" te handhaven. Door het vetorecht toe te kennen aan de grootmachten werd dit doel onderuit gehaald. Het conflict in het Middenoosten is het gevolg van de onrechtvaardige en arbitraire beslissing in 1948 om een volk van zijn land te beroven met medewerking van diezelfde VN en de Europese landen. Zolang dit onrecht tegenover het Palestijnse volk wordt goedgepraat en getolereerd zal er nooit vrede komen!
  • Cecarine De Smet

    6 uur geleden
    op wie trekt Netanyahu?? hij weet van geen stoppen!!! de vraag is , hoe is Hamas kunnen ontstaan? Palestijnen worden al jaren onderdrukt door de joden!! blijkbaar zijn de joden IIe wereldoorlog vergeten want zij doen nu hetzelfde met Palestina!! is dit nodig? Hamas is te ver gegaan, en is hiervoor gestraft! maar Palestijnen zijn het slachtoffer en Netanyahu weet van geen stoppen!!