Jean Nicolas M. (67) werd vermoord door de 35-jarige Jessica C.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Nicolas M. (67) werd vermoord door de 35-jarige Jessica C. © Sudinfo

Mama van “heks” die gepensioneerde man in Ukkel onthoofdde, getuigt: “Ik schaam me ervoor dat ik een monster op de wereld heb gebracht”

“Wij, haar ouders, willen zeggen dat we niet accepteren dat ze iemand van het leven heeft beroofd. Ik schaam me ervoor dat ik een monster op de wereld heb gebracht”, zegt de moeder van de bipolaire en zwaar verslaafde Jessica C. (35), die dinsdag in Ukkel werd opgepakt voor de bijzonder brutale moord op een 67-jarige man. Hoe verklaart zij de daden van haar dochter? “Nu ik alle puzzelstukken bij elkaar leg, begrijp ik alles.”

  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”

    Plots was ze wég, op 12 november 1994. Was ze gevlucht, weg van man en zoon, in de greep van een psychose? Of zou haar lichaam na een wanhoopsdaad ergens in de Leiemeersen liggen? Maar niemand keek naar de andere aanwijzingen - ze was zonder paspoort vertrokken, er was een stuk tuin omgewoeld, haar man werkte elke poging om grondig te zoeken tegen. Dus bleef Annie De Poorter 30 jaar liggen waar haar man Hans D. haar had begraven. Dit is het verhaal van een web van leugens en gemiste kansen.
    Sint-Martens-Latem
  2. Dit is hoe de inwoners van Sint-Martens-Latem Hans D. kennen: “Dertig jaar geleden heb ik nog mee gezocht naar Annie. Nu komt plots alles uit”
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE
    4

    Dit is hoe de inwoners van Sint-Mar­tens-La­tem Hans D. kennen: “Dertig jaar geleden heb ik nog mee gezocht naar Annie. Nu komt plots alles uit”

    Hij legde gedeeltelijke bekentenissen af, maar wie is Hans D. die zijn vrouw Annie De Poortere in de tuin begroef en daar 30 jaar de omerta over bewaarde? In de Kerkstraat in Sint-Martens-Latem herinneren oudere bewoners zich nog hoe met man en macht werd gezocht naar de vermiste vrouw, maar ook dat er nadien nooit nog werd over gepraat. Nu Hans D. is aangehouden, komen de tongen opnieuw los. Onze reporter sprak met buren en oude bekenden.