Palestijnen verlaten Rafah.
Volledig scherm
Palestijnen verlaten Rafah. © ANP / EPA

LIVE GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000" Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

919 reacties

  • antoon dries

    10 uur geleden
    "Vrede kan niet bewaard worden door middel van strijdkracht. Het kan alleen bereikt worden door middel van ons verstand." A. Einstein
  • maria lucia vandenborre

    10 uur geleden
    Doe die waanzin stoppen! Waar is de rest van de wereld?
  • Shaun Slabbinck

    12 uur geleden
    Waar moeten die mensen nog naartoe? 🤦‍♂️🤷‍♂️🤦‍♂️🤷‍♂️
  • jozef vanslembrouck

    14 uur geleden
    Volledig akkoord met dany tavernier. Opmerking bij deze die oproepen tot volledige vernietiging Hamas willen geen rekening houden dat het grootste deel onschuldige burgers zijn en dat dit in het geheugen van velen staat met mogelijks nieuwe terreurdaden. Daarbij heeft Israël dikwijls laten uitschijnen dat het de bedoeling is om alle Palestijnen moeten verdreven of vermoord worden.
  • Freddy Henslegers

    14 uur geleden
    Dan zal Hamas toch eerst alle gijzelaars moeten vrijlaten.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitie­ve beslissin­gen over omvang of timing”

    Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst van het oorlogskabinet. En de Belgische overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar Israël “formeel” af. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 14 april terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaantal trucks met hulpgoederen Gaza - Hamas-bron: “Israëli’s niet geïnteresseerd in wapenbestand”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaan­tal trucks met hulpgoede­ren Gaza - Ha­mas-bron: “Israëli’s niet geïnteres­seerd in wapenbe­stand”

    Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal – met humanitaire hulp Gaza heeft laten binnengaan. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 9 april terug.