© rr

Drie tieners gevat na vechtpartij aan school in Tessenderlo

Tessenderlo -

Twee 16-jarige Limburgse jongens zijn vrijdag ter beschikking gesteld van de jeugdrechter voor de vechtpartij aan Campus Max in Tessenderlo eerder deze week. Dat bevestigt het parket van Limburg. Een 15-jarige Antwerpse jongen zou ook zijn verschenen voor een jeugdrechter.

Olivier Simons

De vechtpartij brak dinsdagnamiddag na schooltijd uit aan de schoolpoort van Campus Max in Tessenderlo. Een laatstejaars zou zich voor Chrysostomos hebben verkleed als Arabier, wat blijkbaar bij anderen in het verkeerde keelgat zou zijn geschoten. Na schooltijd werd de jongeman opgewacht door vier jongens. Een video toont hoe hij verschillende slagen en stampen moest incasseren. De jongeman raakte lichtgewond.

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo startte een onderzoek. “Dankzij sterk speurwerk van de politie zijn er verdachten geïdentificeerd”, zegt Pieter Strauven van het parket van Limburg. “Twee Limburgse jongens van 16 jaar zijn vrijdag ter beschikking gesteld van de jeugdrechter voor slagen en verwondingen met voorbedachtheid en bendevorming.”

Volgens onze info is ook een 15-jarige jongen uit de provincie Antwerpen geïdentificeerd. Ook hij zou ter beschikking zijn gesteld van een jeugdrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer