Modeshow van Victoria Beckham in Parijs verstoord door dierenrechtenactivisten

Actievoerders van PETA hebben de modeshow van Victoria Beckham tijdens Paris Fashion Week verstoord door de catwalk te bestormen met bordjes waar “viva vegan leather” op te lezen stond. Op hun T-shirt stond dan weer dat “dieren geen stof” zijn.

De groep zei dat Beckhams merk weliswaar het gebruik van bont en exotische huiden heeft verboden, maar “nog steeds een grote hoeveelheid wreed verkregen leer gebruikt, met name kalfsleer”. De organisatie zei dat ze dit seizoen ook demonstraties had gehouden op de catwalks van Coach in New York, Burberry in Londen en Fendi in Milaan.

“Geen enkel kledingstuk of accessoire is het waard om een gevoelig en intelligent dier met geweld te slachten en te villen”, zei Mimi Bekhechi van PETA in een reactie. “We dringen er bij Victoria Beckham op aan om zich in plaats daarvan te richten op de ethische en milieuvriendelijke innovaties die vandaag de dag beschikbaar zijn, zoals hoogwaardig leer gemaakt van appels, druiven, ananas, paddenstoelen en nog veel meer.”

Schijnbaar onaangedaan verscheen Beckham aan het einde van de show. De vrouw van de ex-voetballer David Beckam blies kusjes naar het publiek terwijl ze op de catwalk wandelde met haar krukken. Volgens haar man had ze “een klein ongelukje gehad in de sportschool”. Beckham, die samen met hun kinderen in het publiek, gaf zijn vrouw ook een kus op haar wang.

Hij zat op de eerste rij naast de beroemde doyenne van de mode en hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer