© AP

”Nederlaag in de Omloop was een wake-upcall om scherper te zijn”: Lotte Kopecky neemt revanche met tweede zege in Strade Bianche

Met een indrukwekkende versnelling op de Via Santa Catarina nam Lotte Kopecky definitief afscheid van haar Italiaanse medevluchtster Elisa Longo Borghini en haalde de wereldkampioene haar tweede zege in de Strade Bianche binnen. Kopecky gaf nochtans aan dat ze geen topdag had.

Marnix Taes

“Ik had niet mijn beste dag”, vertelde Kopecky achteraf. “Ik was best moe en hoopte dat die vermoeidheid niet erger zou worden doorheen de dag. Halfweg koers dacht ik echt niet dat ik kon winnen, maar het werd ook niet echt erger. “Ik heb dan ook niet gepanikeerd en voelde dat ik nog het verschil kon maken, toen ik de rest zag afzien. Uiteindelijk heb ik vertrouwd op mijn benen en dat bleek voldoende.”

“In de laatste kilometer wou ik echt vroeg gaan, maar ik wachtte op het goede moment. Ik ben ongelooflijk blij met mijn tweede zege, zeker in de regenboogtrui. Ik wilde het vertrouwen van het team in mij niet beschamen en dat is zeker gelukt.”

Kopecky won ook al in 2022 na een prangende sprint met Annemiek van Vleuten. “Die zege opende veel deuren en gaf me veel vertrouwen voor alles wat nog moest komen. Om hier twee jaar later met de regenboogtrui om de schouders aan te komen en dan ook nog te winnen, voelt heel speciaal. Hopelijk eindigt het hier niet.”

Kopecky: “Wilden meer controle dan vorig week”

De wereldkampioene nam zo revanche voor haar nederlaag in de Omloop het Nieuwsblad tegen Marianne Vos, de koers die SD Worx-ProTime wat onderging. “We wilden meer controle hebben dan vorige week”, ging Kopecky verder. “In de Omloop waren we niet scherp genoeg en verloren we de koers toen Longo Borghini versnelde. Die nederlaag gaf ons echt een wake-upcall om scherper te zijn. Met Mischa Bredewold hadden we ook iemand voorin, Niamh Fisher-Black hield de achterstand van de vluchters beperkt en in de finale zaten Demi Vollering en ik goed vooraan hielden. Dat was uiteindelijk de ideale situatie en we speelden het slim uit.”

Voor Kopecky begint het voorjaar nog maar pas. Met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix als ultieme doelen. “Vorig jaar piekte ik in januari, dus dat was te vroeg. Nu is het de bedoeling dat ik in april in topvorm ben, dus het is logisch dat ik nu wat minder was. Maar zolang ze me niet lossen, is alles nog dik in orde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen