Emilie (33) uit Luik krijgt klappen wanneer ze vrouw met baby probeert te redden

Het medisch centrum Mosan in Luik© GoogleMaps

Emilie (33) uit Luik wilde een vrouw beschermen die op straat door een man geslagen werd maar incasseerde zelf uiteindelijk enkele rake klappen. “Niemand bewoog”, vertelt ze aan SudInfo.

Bron: SudInfo

Woensdag wandelde Emilie naar haar auto na een dokters afspraak in het medisch centrum Mosan toen ze plots iemand hoorde schreeuwen. “Ik hoorde iemand. Hij schreeuwde ‘Laat me met rust, laat me met rust’”, legt ze aan de Waalse krant.

Toen ze zich omdraaide, zag ze een vrouw opgerold in een balletje op de grond liggen. “Een man was haar aan het slaan. Haar gezicht bloedde. Ze probeerde zichzelf te beschermen en hield haar baby nog vast. Ik zag twee mensen op de stoep aan de overkant, maar niemand bewoog”, zegt ze vol ongeloof.

Zonder enige twijfel besloot de 33-jarige tussenbeide te komen. Ze stortte zich op de man om zo de vrouw die neerlag te helpen. “Hij was twee keer zo groot als ik en behoorlijk sterk. Maar ik weet niet waarom, ik ging gewoon zonder na te denken. Ik trok hem aan zijn kap maar toen hij zag dat iemand aan hem trok, gaf hij me een elleboogstoot. Ik nam de baby in mijn armen, draaide me om en hij sloeg me twee keer in mijn gezicht. Hij ging ervandoor en ik stond daar gewoon, geschokt”.

Niemand bewoog

Volgens de Luikse waren er verschillende mensen aan het toekijken, maar niemand bewoog. “Ja, er stonden mensen te kijken, ik schreeuwde, ik belde de politie maar niemand deed iets. Ik denk dat ik daar het meest van geschrokken ben. Tegenwoordig durft niemand een vrouw en haar baby die in gevaar zijn te hulp te schieten. Ik kan begrijpen dat het beangstigend is, maar ik kon het niet laten. Ik begrijp niet hoe dit kan gebeuren.”

Bij haar tussenkomst raakte Emilie gewond aan haar gezicht. ze hield er verschillende blauwe plekken aan over. De jonge vrouw diende een klacht in bij de politie om zich ervan te verzekeren dat de man niet ongestraft blijft. “We kunnen niets doen alsof er niets gebeurd is”, zei ze nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen