Toxicoloog Jan Tytgat beantwoordt alle vragen over designerdrug 3-MMC.
Volledig scherm
PREMIUM
Toxicoloog Jan Tytgat beantwoordt alle vragen over designerdrug 3-MMC. © BELGAIMAGE / Joel Hoylaerts / Photonews

Sven Pichal liet 3-MMC vanuit Nederland leveren bij de VRT, maar wat is dat precies en hoe gevaarlijk is het?

Ex-radiopresentator Sven Pichal (44) gebruikte niet alleen cocaïne, maar ook de designerdrug 3-MMC. Het bestaat zowel in poedervorm als in pillen. Met een prijs van ongeveer 20 euro per gram is het één van de goedkopere drugs. Maar wat zijn de effecten en gevaren ervan? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) legt uit.

5 reacties

  • willy staes

    1 week geleden
    wat ik niet goed begrijp , al die synthetische drugs worden gemaakt met chemische grondstoffen ,als je weet dat er slechts enkel bedrijven zijn die deze produceren moet het niet moeilijk zijn om hun klanten op te sporen .Ik kan u zo alle bedrijven noemen.
  • Jan Cuypers

    2 maanden geleden
    Misschien moeten we online aankopen gaan verbieden. Geen pakjes meer, ook niet die met drugs dus.
  • André Vanoutryve

    2 maanden geleden
    Wat ga je krijgen als je het legaliseert, denkt u? T zal er dan nog meer op verslechteren. Als je drugs legaliseert moet je niet over de gewone sigaret gaan zaniken en wat met alcohol? Iedereen weet wat drugs en alcohol veroorzaken idem in het verkeer. Wat ik wel betreur als er ernstige feiten worden gepleegd dat dat wordt gebruikt als verzachtende omstandigheden.
  • Marc Nieman

    2 maanden geleden
    Het milieu zegt genoeg!
  • chris stevens

    2 maanden geleden
    ben absoluut tegen alles wat de heer Pichal gedaan heeft, maar voor wat betreft de drugs is het gerecht toch wat naief, ofwel verbied je de drugs voor iedereen en wordt elke druggebruiker gestraft ofwel laat men ze toe maar dan moet men niet verwonderd zijn van de effecten van drugs en dit volledig afkeuren. Precies dat de beleidvoerders niet durven onpopulaire maatregelen te nemen, wanneer staat er iemand op die beslissingen neemt?