2 - 3
85'

Of de strijd om Play-off 1 nog spannender kon? Jawel, hoor. Cercle Brugge heeft na een ferme zenuwslag in Jan Breydel kostbare punten verloren tegen ploeg-in-vorm KV Mechelen. Cercle zal de rest van het weekend bang moeten afwachten, want zowel Genk als Gent heeft groen-zwart weer helemaal in het vizier.

Cercle - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een tweede helft vol middenveldspel op een zompige grasmat, lijkt de wedstrijd te eindigen op 2-2. Tot Rob Schoofs 5 minuten voor het einde invaller Bafdili voor doel zet. Twee pogingen heeft hij nodig om Cercle-doelman Warleson te verschalken. Het doelpunt voor een belangrijke overwinning van KV Mechelen die de top 6 kan ruiken.

• Man van de match: Rob Schoofs was weer heel belangrijk voor KV Mechelen. Hij was overal op het veld en strooide met gevaarlijke passes, alsook voor het beslissende doelpunt. En toch werpen we ons licht op Geoffrey Hairemans, de man van de dolle slotfase van de eerste helft met een doelpunt en een assist.

• Straffe reeks: KV Mechelen timmert voort aan een heel straf begin van het nieuwe jaar. Het is nog ongeslagen en verloor maar 2 keer punten (tegen Genk en Anderlecht). Daarmee telt het nu 20 op 24 in 2024. Let vooral goed op die cijfers...

• Opvallend: Warleson pakt uit met zijn derde assist op de openingsgoal van Minda. Zijn uittrap schiet door en Minda ontvangt en werkt binnen. Een succesrecept dat tegen Club Brugge ook werkte.

20 op 24 in 2024, laat die cijfers van KV Mechelen maar even binnensijpelen.

Nochtans had het tegen Cercle Brugge alle moeite om die derde overwinning op rij binnen te halen. Na 5 minuten wist het met een schot van dichtbij van Minda waarop Coucke direct paraat moest zijn meteen al aan wat voor wedstrijd het zich kon verwachten.

De bezoekers groeiden wel in de wedstrijd. Enkel de laatste beslissende passes bleven uit. Wanneer Slimani dan toch eens een goede kon versturen miste Mrabti de bal en Foulon het schot.

Halfweg de eerste helft teerde Cercle Brugge op een succesrecept uit de derby tegen Club om voor het eerste doelpunt te tekenen: uittrap Warleson, afwerken Minda. De derde assist dit seizoen voor de Cercle-doelman.

1-1, 2-1 en 2-2 in 5 minuten

Pas in het tweede deel van de eerste helft zagen we het KV Mechelen van dit jaar: fris, dartelend, mooie aanvallen in elkaar boksend en snijdend door de defensie van de tegenstander. Bij zo'n aanval vond Hairemans met een teruglegger Mrabti die de bal hoog in doel knalde.

En toen ontstond een dol slot: Felipe Augusto tikte zijn ploeg bij een vrije trap opnieuw op voorsprong en meteen erna waren de rollen omgedraaid bij KV Mechelen: Hairemans voor de gelijkmaker op aangeven van Mrabti.

2-2, bij de rust.

Invaller Bafdili matchwinnaar

Evenveel spektakel in de tweede helft kregen we niet. Op een zompig veld nam Cercle Brugge wel het initiatief, maar tot echt grote kansen kwam het niet, een plaatsballetje van Abu Francis buiten beschouwing gelaten.

KV Mechelen loerde op de counter. En Nadat het eerst een krul van Hairemans tegen de deklat zag vliegen, kwam het 5 minuten voor het einde van de wedstrijd vooral onder impuls van Schoofs toch op voorsprong.

Invaller Bafdili had wel twee pogingen nodig om Warleson te kloppen en zich tot matchwinnaar te kronen.

En zo blijft de race naar de Champions' Play-offs extra spannend. KV Mechelen heeft koppig geweigerd om de rol te lossen en blijft zich mengen in de buurt van de top 6. Voor Cercle Brugge zouden de verloren 3 punten wel eens hele dure kunnen worden.

Miron Muslic: "Niet het moment om een wedstrijd te verliezen"

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "Was een mooie namiddag voor ons, maar ook voor de neutrale toeschouwer. Het ging op en af, als een echte bekerwedstrijd. Ik voelde dat de overwinning nog ging komen, dat er wel één bal goed zou vallen. Na een moeilijk moment in de tweede helft, hing het in de lucht en dat is ook gebleken. Dit 2024? Ik denk dat niemand dit had verwacht. We zijn niet meer gestopt met te winnen. Iedereen mag rekening met ons houden."
  • Senna Miangue (Cercle Brugge): "Het is jammer dat het doelpunt een beetje uit het niets valt. Een gelijkspel zou terechter zijn. Het is een lastig moment om een wedstrijd te verliezen. Maar we hebben nog 2 wedstrijden en 6 punten om ons doel te behalen."
  • Besnik Hasi (trainer KV Mechelen): "Heel belangrijke overwinning. Aan 2-2 hadden we niet genoeg, we moesten alles riskeren om voor de drie punten te gaan. Chapeau voor de jongens, want ze hebben ook 3 mooie doelpunten getoond. "
  • Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "Vandaag was niet het moment om een wedstrijd te verliezen. De eerste helft lag te vaak te open voor ons. Elke keer we aanvielen, kwam de tegenaanval als een boemerang. We misten ook de kracht van Denkey die als een magneet voor lange ballen is. In de tweede helft hadden we de bovenhand. Er zijn nog 6 punten en als we die halen, hebben we ons doel."

Fase per fase

18:04
18:02

EINDE: KV Mechelen wint met 2-3!

Het dolle slot uit de eerste helft, waarin 3 doelpunten op korte periode elkaar opvolgden (1-1, 2-1 en 2-2), kregen we in de tweede helft niet. Cercle nam het initiatief, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Het gevaar loerde op de counter. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zette Schoofs invaller Bafdili voor doel, die twee pogingen nodig had om Warleson te verschalken.

Op die manier zet KV Mechelen een straffe reeks neer in 2024 van 20 op 24. Let vooral op die cijfers...

90+8' tweede helft
90+7'
90+7'
90+4'

Slimani trekt zich nog eens op gang. In één tijd schiet hij naar doel, maar het hobbelt ernaast.

90+3'

KV Mechelen lijkt op weg naar een 20 op 24. Straffe cijfers voor de ploeg waar op een gegeven moment degradatievrees heerste.

Cercle Brugge probeert nog met de moed der wanhoop.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
86'
85'

Dan toch: Bafdili in 2 keer!

Het is dan toch 2-3! Net als vorige week scoort Bafdili bij zijn invalbeurt. Vooral dankzij de volharding van Rob Schoofs. Hij zet de invaller bij het penaltypunt vrij. Op de eerste poging van Bafdili zit Warleson er nog bij, maar de bal rolt opnieuw in zijn voeten en zijn herkansing mist hij niet.