© BELGA

VoetbalJupiler Pro League

Tarik Tissoudali neemt Gents bestuur op de korrel: “Kern van het probleem is het transferbeleid”

LUIK / GENT -

Het is hommeles bij de Buffalo’s. De pijnlijke 4-2 nederlaag op bezoek bij Standard deed Tarik Tissoudali flink uithalen naar het clubbestuur. Bij de Rouches overheerste na afloop dan weer de opluchting.

Stefan Smet

“Een frustrerende avond? Het is bijna lachwekkend. Hoe je elke keer op zo’n domme manier punten laat liggen”, sakkerde Tarik Tissoudali na afloop van de partij op Sclessin. “Het is heel zonde want halfweg moet je gewoon 0-1 voor staan en misschien zelfs meer. Het was wel zuur dat je dan nog net voor rust een goal slikt op penalty.”

Na de pauze gingen de Buffalo’s helemaal kopje onder: “Er was nog niets verloren maar toen voelden we inderdaad wel nog meer dat we met een mannetje minder stonden. Als je echter zulke goals tegenkrijgt, verdien je het niet om te winnen”, klonk Tissoudali streng die de beslissingen van ref De Cremer niet wilde beoordelen. “Ik zag de beelden nog niet, dus ik kan daar niet over praten.”

“De tegengoals na de pauze vielen veel te makkelijk. Het lijkt wel alsof elke kans er in gaat. Dat is heel zuur”, spaarde de Nederlander zijn kritiek voor zijn ploegmakkers zeker niet. “Er is veel misgelopen na rust en natuurlijk speelt die rode kaart een rol maar toch… Wat er nu echt fout loopt? De problemen? Het begon al in de winter, in de maand januari. De kern van het probleem is het transferbeleid. Zij zijn gefaald”, haalde Tissoudali snoeihard uit naar het bestuur van de Buffalo’s.

Met ingehouden woede ging hij verder: “Daar ligt echt het probleem. Ik ben eerlijk en dat is gewoon de waarheid. Iedereen wil in een kwalitatief team spelen en voor de prijzen strijden. Maar ja, als het zo moet, dan ga je niet met plezier voetballen. Er valt veel te vertellen maar ik kan beter mijn mond houden. Play-off 1 is nog mogelijk want in voetbal kan er veel gebeuren. Union is een sterke ploeg maar je weet nooit. We geven pas als het voorbij is”, besloot Tissoudali.

© Isosport

“Droevig dat Standard blij moet zijn met Play-off 2”

Qua ironie kan het tellen. Een huurling van de verguisde 777-groep bezorgde Standard met twee goals (zo goed als) zekerheid over het behoud. Kelvin Yeboah, een 23-jarige Ghanese Italiaan van zusterclub Genoa, smeerde Nurio voor rust een rode kaart aan en diende AA Gent na de rust de doodsteek toe als auteur van de 2-1 en de 4-1.

“This feels great”, glunderde de matchwinnaar voor de camera van DAZN. “We verdienen dit. We hebben de voorbije weken zo hard gewerkt, maar de resultaten volgden niet. Vandaag wel. Ik ben zo blij voor het team en voor de fans. Deze club verdient veel hoger te staan.” Op de vraag of de rode kaart voor Nurio terecht was, twijfelde Yeboah geen seconde. “Absoluut. Als hij me niet aanraakt was ik met mijn snelheid altijd eerst bij de bal geweest.”

Met een voorsprong van vijf punten op de dertiende plaats, lijkt Standard nu goed als zeker van Play-off 2. “Het is droevig dat een topclub als Standard blij moet zijn met Play-off 2”, bleef Ivan Leko opvallend nuchter. “Mathematisch is het trouwens nog niet zeker. We hebben nog punten nodig. Maar ik ben blij dat ik de jongens vandaag nog eens heb zien lachen in de kleedkamer. Ik zag een goede reactie na de 0-1. Dat is niet evident voor een ploeg in onze situatie. Yeboah was onze man van de match en ook Balikwisha is geweldig ingevallen. Zijn pass bij de 2-1 was het sleutelmoment in deze wedstrijd.”

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik