© AP

Jill Biden mengt zich in campagne en haalt uit naar Trump

De rol van Jill Biden in de verkiezingscampagne van haar man wordt alsmaar duidelijker. En kritiek geven op hoe Trump met vrouwen omgaat, dat hoort daar allemaal bij.

lto
Bron: CNN

De First Lady heeft in het verleden al meermaals kritiek geuit op Donald Trump en de Republikeinen maar tijdens een evenement in Atlanta vrijdag, werd duidelijk dat Jill Biden een duidelijke agenda heeft als het op die kritiek aankomt. Haar rol is namelijk het mobiliseren van vrouwen.

“Ik ben zo trots op de manier waarop Joe van vrouwen één van zijn belangrijkste agendapunten maakt. Maar Donald Trump? Hij is een leven lang bezig geweest met ons af te breken en ons bestaan te devalueren. Hij spot met vrouwenlichamen, heeft geen respect voor onze prestaties en schept op over aanranding. Nu schept hij op over het vernietigen van Roe v. Wade”, zei Jill over het arrest van het Amerikaans Hooggerechtshof over het recht op abortus.

(Lees verder onder de foto)

© AP

“Hij nam opnieuw de eer om staten als Georgia in staat te stellen wrede abortusverboden aan te nemen waardoor vrouwen het recht worden ontnomen om beslissingen te maken over hun eigen gezondheid. Hoe ver zal hij gaan en wanneer zal hij stoppen? Je kent het antwoord al, dat doet hij niet”, ging ze verder.

Jill Biden is begonnen aan een driedaagse campagne is vier belangrijke staten waarbij ze de coalitie “Women for Biden-Harris” lanceert, wat meteen haar rol in de herverkiezingscampagne duidelijk maakt. Zij moet vrouwelijke kiezers samen krijgen en mobiliseren in de aanloop naar de verkiezingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer