Match in derde amateur afgelast omdat… lijnen niet recht getrokken zijn: “Dit is een echte schande”

Comedy Capers zaterdag in Sint-Lenaarts. Het duel tussen de Eesterploeg en Beerschot werd afgelast omdat de lijnen niet recht waren. Zo dreigt een forfaitnederlaag voor de club van voorzitter Jos De Beuckelaer. “Als het tot een forfaitnederlaag komt, gaan we in beroep”, briest hij.

Kristof Gabriëls en Dries Van Thielen

Iets na zeven uur zaterdagavond besliste het scheidsrechterlijke trio onder leiding van arbiter Christo Mitskou om het duel af te gelasten omwille van de ongeschiktheid van het veld. “De scheidsrechter heeft het recht om een match niet te laten spelen, maar hij mag die beslissing wel pas nemen als blijkt dat het veld op het voorziene aanvangsuur niet geschikt is en geen halfuur op voorhand”, aldus een kwade De Beuckelaer.

“Onze vaste terreinman, die dat al meer dan vijftien jaar voortreffelijk doet, heeft vrijdagavond de lijnen getrokken om het veld speelklaar te krijgen tegen de wedstrijd. De lijnen lagen, door de zware regenval, scheef, dat weten we ook wel. We wilden dat dan ook in orde brengen voor de wedstrijd zou beginnen. Maar daar kregen we de kans niet voor. Dat is niet eerlijk. We stonden met acht vrijwilligers klaar om dat euvel op te lossen. Maar de scheidsrechter oordeelde dat er te weinig tijd was. We zijn ervan overtuigd dat dat wel zou lukken. Dit is echt een schande!”

Forfaitnederlaag

Aangezien het in dit geval niet gaat om een onbespeelbaar veld, maar wel om een ongeschikt terrein dreigt een forfaitnederlaag voor Sint-Lenaarts. “Als dat het geval is, gaan we daartegen in beroep gaan.”

Gevraagd naar een reactie van scheidsrechter Mitskou en zijn assistenten hield het trio het op “het reglement spreekt voor zich” en “geen commentaar”. Ook bij Beerschot wensten ze niet te reageren op de afgelasting. Al gaan de Ratten wel al uit van een 0-5-forfaitzege. Of het ook daadwerkelijk zover komt, zal de komende weken moeten blijken. Wordt ongetwijfeld vervolgd dus voor de groene tafel.

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen