Elitesoldaat Fly en professor Jonathan Holslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Elitesoldaat Fly en professor Jonathan Holslag. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

IN­TER­VIEW. Elitesol­daat Fly en professor Jonathan Holslag: “Oekraïne is slechts het voorge­recht van een veel grotere krachtme­ting”

Ja, ze wéten dat ze het verwijt van doemdenker zullen krijgen, maar dat interesseert hen niet. Fly (55) uit ‘Kamp Waes’ en professor Jonathan Holslag (42) zijn zielsverwanten die met grote ogen kijken naar de wereldorde en ons land. In hun eerste interview samen leggen ze de vinger op de wonde over het gepamper van de jeugd, hoe elke burger de mindset van de Special Forces kan kweken, en hoe België er militair voor staat. “Dat hoor je allemaal niet graag op je roze wolk, hé?”

117 reacties

  • Hendrik Goris

    1 maand geleden
    Professor Holslag, eindelijk iemand met gezond boerenverstand en een realistische visie. Maar het is moeilijk om de realiteit te aanvaarden als je op een roze wolk zweeft.
  • Jelle Vanstraelen

    2 maanden geleden
    Alle Europese landen samen besteden een bedrag van 250 miljard dollar per jaar aan defensie. Een respectabel bedrag dat echter verdeeld en versplinterd wordt over alle aparte legertjes. Maak eindelijk werk van 1 Europees leger en hetzelfde bedrag levert ons een veel sterkere defensie op.
  • Jean Donny

    2 maanden geleden
    Oorlog voer je liefst niet, en enkel door voldoende afschrikking en goede voorbereiding kan je dat realiseren.
  • Werner Vanhoutte

    2 maanden geleden
    Goed in beeld gebracht. Tot het menens wordt, dan geven ze niet thuis en mag de VS het oplossen. Oekraine vecht al twee jaar, zonder show gehalte.
  • Mieke Ponet

    2 maanden geleden
    Ze hebben meer dan gelijk en het is schandelijk hoe België er voor staat op militair gebeid, het scheelt niet veel of men zou van verwaarlozing kunnen spreken en zij die er schuld aan hebben zou men verantwoordelijk moeten stellen.