Jenthe Reckers en Thibo Ballet beletten Marvin Ofori te scoren.© Raymond Lemmens

Plus ArtikelKVK BERINGEN 0 - W. KOERSEL 2 voetbal eerste provinciale

“Dit zijn de mooiste zeges”: Koersel neemt revanche op KVK Beringen en kroont zich tot ‘Ploeg van ’t Stad’

Koersel (eerste provinciale) heeft z’n revanche voor de 2-3-derbynederlaag in de heenmatch beet. Beringen lag zaterdagavond zeker niet onder, maar Weerstand benutte z’n kansen en KVK niet: 0-2.

Jos Castermans

Toen Asnong een kwartier voor tijd een tweede Koersels doelpunt op het bord zette, reageerde de thuisaanhang gelaten. “Wij hebben de kansen gehad”, klonk het. Koersel gaf Beringen een les in efficiëntie, want na een vroege inworp kopte Geys Weerstand op voorsprong. Het werd de ruststand na een evenwichtige eerste helft.

Beringen drong na de herneming meteen aan en dreigde ook, maar ofwel was het laatste schot net niet goed genoeg (Regales tweemaal net naast), of het zat de lokale aanvallers niet mee (Swerten op de paal en Hulsmans op enkele meters van de doellijn op het lichaam van een tegenstander).

© Raymond Lemmens

Maar het dient ook gezegd dat Koersel gegroepeerd en sterk verdedigde, en nadat Geys op de lat besloot zette Asnong op één van de zeldzame counters de 0-2 op het bord en was de derby beslecht.

Tom Vandervee was zeer ontgoocheld. “Wij waren de betere ploeg”, oordeelde de KVK-coach. “We hadden een zevental kansen en hadden ook moeten winnen. Maar dat telt niet in voetbal. De winnende coach heeft altijd gelijk. Mijn spelers zijn blijven gaan, maar werden hier niet voor beloond.”

“We hadden een zevental kansen en hadden ook moeten winnen. Maar dat telt niet in voetbal”

Tom Vandervee

Coach KVK Beringen

© Raymond Lemmens

“Het is de eerste keer dat een tegenstander meer kansen afdwingt dan wij,” zei de Koerselse coach Raymaekers. “Combineren lukte op het hobbelige veld moeilijk. Wij werkten wel goed af. Dat is ook een kwaliteit. Beringen verdiende meer? Ach, in Koersel speelden wij hen van het kastje naar de muur, maar verloren we. Je hebt ons toen niet horen zeggen dat we minstens een punt verdienden.”

© Raymond Lemmens

Jochen Opdebeek, de T2 van Koersel, is een echte Beringenaar. Hij doorliep de jeugd bij KVK en speelde er nadien nog twee seizoenen. “Dit zijn de mooiste zeges, want deze derby leeft hier enorm. We waren vandaag niet top, maar hebben wel karakter getoond”, aldus Opdebeek. 

BERINGEN: Van Dael, Zotti, Er, Demirsoy, Reykers, Regales, I. Swerten, Wouters, Driessen, Hulsmans, Ofori.

KOERSEL: Reckers, Claes, Ballet (76’ Bartels), Geys, Ceyssens, Derwa (70’ Del Freo), Asnong, Putzeys, Ulenaers, Coenen (70’ Ndikumana), Ponet.

DOELPUNTEN: 11’ Geys 0-1, 75’ Asnong 0-2.

GELE KAARTEN: Ulenaers.

SCHEIDSRECHTER: Mesotten.

TOESCHOUWERS: 350 (jc)

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer