© Shutterstock

Meisje (7) omgekomen nadat bootje met migranten kapseist op Noord-Franse rivier

Een meisje van zeven is zondag verdronken in de Aa, een gekanaliseerde waterloop in het noorden van Frankrijk die uitmondt in de Noordzee. Ze bevond zich op een klein vaartuig dat kapseisde nabij de gemeente Watten. Aan boord waren zestien migranten, zo meldt de prefectuur van het Noorderdepartement.

lto
Bron: BELGA

De boot was volgens de autoriteiten niet geschikt voor zoveel opvarenden. Het ongeval vond volgens de prefectuur plaats enkele kilometers landinwaarts, even nadat de migranten aan boord waren gegaan. Iedereen was in het water gevallen. Een wandelaar verwittigde de hulpdiensten.

De ouders van het meisje waren ook aan boord, met hun drie kinderen. Ze werden naar een ziekenhuis in Duinkerke overgebracht. In totaal zijn tien mensen naar het ziekenhuis gebracht. Het vaartuig is vermoedelijk gestolen.

Het gaat reeds om het derde ongeval met dodelijke afloop bij een poging om het Kanaal over te steken richting Groot-Brittannië. Woensdag liet een 22-jarige Turk het leven op zee, nabij Calais. Twee andere migranten raakten toen vermist. In januari verdronken vijf mensen nabij Wimereux.

Vorig jaar stierven twaalf migranten bij de oversteek van het kanaal. Dat jaar hebben 29.437 migranten illegaal de Britse kust bereikt, tegenover 45.774 in recordjaar 2022.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer