Spoeddienst 24 uur gesloten wegens personeelstekort in Dinants ziekenhuis

Themabeeld.© Marc Herremans.

De spoeddienst van het ziekenhuis in Dinant van CHU UCL Namur is zondag sinds 08.00 uur voor 24 uur “gesloten”, wegens een tekort aan personeel. Dat heeft dokter Pierre-Yves Devresse, verantwoordelijke voor de wachtpost, zondag gemeld op Facebook.

Blg, Kab

De spoeddienst blijft gesloten tot maandag 08.00 uur. “Alleen pediatrische spoedgevallen en de MUG-dienst blijven actief”, klinkt het.

“Dit is een gevolg van een groot personeelstekort. De huisartsenwachtpost, verbonden aan de spoeddienst in kwestie, blijft geopend”, aldus dokter Devresse. Hij vraagt patiënten wel om alleen te komen “met problemen waarmee niet tot maandag gewacht kan worden”.

Ook in Vlaanderen personeelstekort

Eerder bleek al dat ook in Vlaanderen spoeddiensten op hun tandvlees zitten. Het tekort aan huisartsen – waardoor mensen sneller een beroep doen op spoeddiensten –, maar ook tekorten op andere afdelingen, waardoor er een minder vlotte doorstroming is, speelt Vlaamse ziekenhuizen parten. In Leuven legde het personeel van de spoeddiensten onlangs het werk neer om het probleem aan te kaarten.