© Isosport

VIDEO. Thibaut Courtois komt met zoontje de aftrap geven in Genk: “Binnen anderhalve maand kan ik opnieuw in doel staan”

Zondagmiddag opent Racing Genk tegen Club Brugge een bomvolle voetbalnamiddag in de Jupiler Pro League. De Limburgers staan tegen blauw-zwart voor een cruciale partij in de strijd om de Champions’ Play-Offs. Niemand minder dan Thibaut Courtois kwam samen met zijn zoontje Nicolas de aftrap geven. Courtois, die in 2011 landskampioen werd met blauw-wit, nam voor de aftrap gaf uitgebreid de tijd voor een vragenrondje met de fans.

Marnix Taes, Tom Mas

Het duurde wel even vooraleer Thibaut Courtois (31) op het podium voor de Genkse Cegeka Arena verscheen. De doelman stond vast in de file en moest door de politie naar het stadion geëscorteerd worden. Eenmaal aangekomen nam de 102-voudige Rode Duivel, met zoontje Nicolas (6) op de arm, het applaus van de massaal aanwezige Genk-fans met de glimlach in ontvangst. Zijn hoogzwangere echtgenote Mishel Gerzig was niet van de partij. “Ze mag niet meer vliegen, want ons kindje wordt begin april verwacht”, glunderde de Bilzenaar, die nog steeds revalideert na een zware knieblessure. “Die revalidatie verloopt heel goed. Ik heb deze week voor het eerst opnieuw met de groep getraind op afwerkingsoefeningen. Ik moet het wel nog rustig aan doen, maar ik denk dat ik binnen zo’n anderhalve maand opnieuw in doel zal kunnen staan.”

“Genkse keeperscultuur installeren bij Real Madrid”

Courtois beantwoordde verder een hele resem vragen van Genkse fans. Over zijn debuut, de landstitel in 2011 en de Genkse jeugdopleiding. “Ik heb alles aan KRC Genk te danken”, luidde het. “En zeker aan de keepersopleiding. Die hoort wat mij betreft bij de besten van de wereld. Als ik stop met voetballen, zou ik graag eenzelfde keeperscultuur als hier in Genk willen installeren bij Real Madrid.”

De slotvraag was er eentje die op de lippen van elke Genk-fan brandt: zie je jezelf ooit nog bij KRC Genk spelen? “Het is iets waar ik soms wel over nadenk”, besloot Courtois. “Ik heb nog geen enkel idee. Maar als ik ooit nog buiten Madrid zou spelen om mijn carrière af te sluiten, is het sowieso bij KRC Genk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© Isosport

© BELGA

© Dick Demey

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer