Fred is sinds begin van de week vermist nadat hij zijn honden probeerde te redden© Facebook/RECHERCHE FRED SAMBRE/GoogleMaps

Angélique zoekt wanhopig naar haar man, die verdween toen hij hun honden uit de Samber wilde redden

Sinds dinsdag wordt er langs de Samber gezocht naar Frédéric, een man van 51 die in het water viel toen hij zijn honden wil redden. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

lto
Bron: SudInfo, Facebook

Frédéricen Angélique wilden dinsdag gaan wandelen langs de Samber in Thuin. Een wandeling die ze met hun honden, die niet goed te been zijn, wilden doen. En dus namen ze de hondenwagen mee om samen met hun viervoeters te genieten van een wandeling langs het water.

Maar toen Frédéric de honden erin wilde zetten, bleek de wagen geen remmen te hebben waardoor het verder reed richting het water. In een poging de diertjes te redden, viel Frédéric mee in het water. Enkele meters verder verdween hij uiteindelijk in het water.

600 leden

Er werd al snel een helikopter, een boot en duikers ingezet maar meer dan vijf dagen later is er nog steeds geen spoor van de vijftiger. De zoektocht verloopt moeizaam omdat de stroom van de Samber zeer sterk is. Maar hoe langer het duurt, hoe kleiner de kans om Fred - zoals Angélique hem noemt - levend terug te vinden. Fred zou ook een zwakkere gezondheid hebben en zou al meerdere beroertes hebben gehad. Het water is momenteel ook erg koud en de kans is ook dat hij zijn hoofd tegen een steen botste.

Zijn vrouw Angélique blijft echter hopen op goed nieuws. Ze startte een groepje op Facebook “Recherche Fred Sambre” waarin ze informatie deelt over de zoektocht. Daarin vraagt ze de mensen in de groep - die intussen meer dan 600 leden telt - zich te mobiliseren.

“Aarzel niet om de oevers van de Samber in de gaten te houden als je toevallig voorbijwandelt. We hebben echt mensen nodig die zich inzetten, al is het maar voor 1 uur, het zou enorm veel voor ons betekenen”, schreef ze vannacht nog.

In een commentaar op Facebook reageerde de vrouw ook dat ze elke dag langs de plek van het incident wandelt, in de hoop haar man te vinden. Zaterdag werd ook een zoekactie georganiseerd met een wandeling langs het water. Maar omdat er weinig volk kwam opdagen, is er voor zondag nog geen zoektocht vastgelegd, staat er te lezen bij één van de berichten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer