De man reed gelukkig niet door de etalage
VRT

Bestuurder zonder rijbewijs belandt tegen gevel van Zeeman-winkel in Rijkevorsel

Een jongeman van 20 heeft heel wat schade aangericht toen hij de gevel van een Zeeman-winkel doorboorde met zijn auto. Hij was rondjes aan het rijden op het parkeerterrein van het Breebos-winkelpark in Rijkevorsel toen hij tegen de winkel knalde. Hij had geen rijbewijs en de auto was niet gekeurd.  

De twintiger uit Beerse was gisterenavond op de parking van het Breebos-winkelpark in Rijkevorsel aan het rondrijden. Rond 19 uur liep het mis en verloor hij de controle over zijn voertuig. De man knalde tegen de Zeeman-winkel en doorboorde de gevel. Daardoor raakten de metershoge panelen van de voorgevel van de winkel zwaar beschadigd. 

Daardoor zat er een grote opening in de gevel. Ook binnen in de winkel is er heel wat schade en volgens de brandweer is het niet zeker dat de winkel vandaag kan openen. In afwachting van een definitieve herstelling later, heeft de brandweer de opening in de gevel met houten panelen dichtgemaakt.

Naast de man in de auto zat ook een 33-jarige vrouw. Ze is een familielid en ze is ook eigenaar van het voertuig. Uit vaststellingen van de politie bleek dat de auto niet gekeurd en niet verzekerd was. Bovendien had de vrouw die naast de chauffeur zat, volgens de politie te veel gedronken.

Meest gelezen