© BELGA

Koningin Mathilde aangekomen in Ivoorkust

Koningin Mathilde is zondagavond omstreeks 19.00 uur lokale tijd (20.00 uur Belgische tijd) aangekomen in Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust. Ze brengt een bezoek aan het West-Afrikaanse land als pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Bron: BELGA

Meteen nadat koningin Mathilde voet op Ivoriaanse grond zette, werd aan het presidentieel paleis van de luchthaven de rode loper voor haar uitgerold. Daar werd ze verwelkomd door de Ivoriaanse minister van Planning en Ontwikkeling Kaba Nialé, die haar de rest van de reis zal vergezellen. Later zal de vorstin nog de Ivoriaanse president Alassane Ouattara en zijn echtgenote Dominique Ouattara ontmoeten.

Koningin Mathilde met de Ivoriaanse minister van Planning en Ontwikkeling Kaba Nialé.© BELGA

Maandag bezoekt de vorstin de ngo Cavoequiva in Adjamé en het ziekenhuis Mère-Enfant in Bingerville. Ze ontmoet vrouwelijke ondernemers en studenten van de universiteit Félix Houphouët-Boigny de Cocody die elk op hun manier de SDG’s stimuleren. De volgende dag reist ze af naar een school in Yopougon, die gemaakt is van bakstenen uit gerecycleerd plastic. Daarna neemt ze de boot naar de vissersgemeenschap van Grand-Lahou, die bedreigd wordt door de stijgende zeespiegel, en ontmoet ze Ivoriaanse atleten in San-Pédro. Woensdag bezoekt ze de cacaoplantage Entreprise Coopérative des Agriculteurs de Méagui, voor ze ’s avonds terugvliegt naar België.

LEES OOK. Koningin Mathilde bezoekt Ivoorkust in kader van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen VN

Koningin Mathilde is sinds 2016 pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s). De zeventien doelstellingen werden in 2015 aangenomen door de algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) in het kader van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Ze moeten duurzame ontwikkeling op het economische, het sociale en het ecologische vlak over de hele wereld stimuleren.

Bij de terreinbezoeken van koningin Mathilde in Ivoorkust komen dertien SDG’s aan bod, zoals goede gezondheid en welzijn, gendergelijkheid, waardig werk en economische groei, verantwoorde consumptie en productie, en klimaatactie.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer