© Maarten De Bouw

Ticketverkoop is nog geen 48 uur bezig, maar Pukkelpop verkoopt combitickets al bijna uit

Hasselt -

70 procent van de combitickets in 24 uur tijd, maandagmorgen zijn er nog maar 1.000 combitickets over: de voorverkoop van Pukkelpop kent zijn beste start in járen.

Hanne De Belie

“Pukkelpoppers opgelet: 80 procent van de combitickets is verkocht. Poef weg. Zomaar. Koop nu je ticket voor het te laat is.” Wie van 15 tot 18 augustus naar Pukkelpop wil, mag niet meer te lang twijfelen. De ticketverkoop is zaterdag om 11 uur gestart, en het gaat meteen héél hard. In amper een uur tijd was 30 procent van de combitickets de deur uit. Zondagavond stond de teller op 80 procent. Maandagochtend liet Pukkelpop op sociale media weten dat er nog maar 1.000 combitickets over zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Of dit de beste start ooit is? We zouden toch al heel ver moeten teruggaan, om terug te vinden dat we in 24 uur tijd zoveel combitickets verkocht hebben.”

Frederik Luyten

Pukkelpop

“Het openingsweekend met 80 procent afsluiten is heel mooi”, zegt woordvoerder Frederik Luyten. “Als het zo doorgaat, kunnen de combi’s wel eens heel snel uitverkocht zijn. Of dit de beste start ooit is? We zouden toch al heel ver moeten teruggaan, om terug te vinden dat we in 24 uur tijd zoveel combitickets verkocht hebben. Als we in onze data van de afgelopen jaren kijken, zeker niet. Dat geeft aan dat het echt bijzonder hard aan het gaan is. Dat hadden we zelf ook niet meteen zien aankomen.”

© Maarten De Bouw

Nog namen

De affiche met onder meer Fred Again.., Sam Smith en Queens of the Stone Age wordt duidelijk gesmaakt. Ook de dagtickets zijn zeer gegeerd. “Zowel voor vrijdag als zaterdag zitten we al boven de 50 procent”, zegt Luyten. “Met vrijdag, de dag waarop Fred Again.. afsluit, als koploper. Vorig jaar werd Pukkelpop heel goed onthaald, het heeft nog lang nagezinderd. Het is heel fijn dat het enthousiasme zich nu voortzet. Mensen hebben duidelijk veel goesting in Pukkelpop. De straffe affiche speelt zeker ook mee, waar nog bijzonder veel moois gaat bijkomen. De komende weken worden nog heel wat namen aangekondigd. Pukkelpop staat garant voor een heel fijn weekend, waar je je met je vrienden kunt amuseren. We gaan er opnieuw een stevig feest van maken.”

Dat de ticketprijs - 279 euro voor een combiticket - gestegen is, deert de Pukkelpoppers dus niet. Een dagticket kost 125 euro. Zowel in het dag- als combiticket zit een gratis treinticket inbegrepen. Voor Camping Chill betaal je 35 euro, Camping Relax kost 25 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer