© USA TODAY Sports via Reuters Con

Boston Celtics vegen de vloer aan met Golden State Warriors in NBA

Boston Celtics, de autoritaire leider in de Eastern Conference en dit jaar de topfavoriet voor de titel, heeft zondag in eigen huis met 140-88 uitgehaald tegen Golden State Warriors in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA.

Bron: BELGA

In de TD Garden maakten Jaylen Brown en Jayson Tatum het verschil, respectievelijk met 29 en 27 punten. Bij de Warriors kwam Lester Quinones tot zeventien punten, niet voldoende om de Celtics van hun elfde zege op rij te houden. Halverwege stonden al de pijnlijke cijfers 82-38 op het scorebord. Voor het eerst in de clubhistorie gingen de Celtics met een voorsprong van 44 punten rusten.

Met 48 zeges en slechts twaalf nederlagen staan de Celtics autoritair aan de leiding in de Eastern Conference. Eerste achtervolger Milwaukee Bucks telt intussen al acht zeges minder. In de Western Conference staat Golden State Warriors op de negende plaats, met 32 zeges en 28 nederlagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer