Ontwerp nieuwbouwwerken basisschool ’t Graantje.© RR

Nieuwbouwwerken basisschool ’t Graantje van start

Balen -

De nieuwbouwwerken voor de nieuwe gemeentelijke basisschool ‘t Graantje in Balen zijn begonnen, waardoor de school zich ontwikkelt tot een volwaardige basisschool.

De verouderde gebouwen van De Puzzel ‘t Graantje zijn aan vernieuwing toe. Deze week start aannemer Vanhout.pro met de bouwwerkzaamheden. Bij het uittekenen van de nieuwbouw, lag de focus voornamelijk op verbondenheid en groene omgeving. Door te werken met glas, hout en minimale verharding rondom, ontwikkelt de school zich als een volwaardige basisschool. Naast klaslokalen krijgt de school ook extra ruimte voor kinderopvang, een polyvalente ruimte en een turnzaal.

Volwaardig onderwijsaanbod

Bij de start van het schooljaar werden alle leerlingen ondergebracht in het gebouw van kinderopvang Kikoen aan de Veststraat. De administratie maakt op dit moment gebruik van de lokalen van BalDeMo op de Markt. Dankzij het nieuwbouwproject wordt ook het onderwijsaanbod uitgebreid. Vroeger konden leerlingen tot het tweede leerjaar in de school terecht, maar met een graadklas in de tweede graad, en volgend schooljaar nog een verdere uitbreiding van de derde graad, krijgt de gemeentelijke basisschool een volwaardig aanbod.(SG)

Aangeboden door onze partners