Chefkok bedankt voor ster om mensen zoals bij een vriendin te laten tafelen

© ddj

Vandaag start ex-sterrenchef Karen Keygnaert (46) met het leven na een sterrenzaak. In het gloednieuwe Cantine Copine moet het voelen alsof je bij een vriendin komt tafelen. “We zijn anderhalve maand van stiel veranderd.”

Dieter De Milde

In een klein inhammetje aan de Steenkaai wordt morgen de kroon op anderhalve maand hard labeur gezet. Topchef Karen Keygnaert was er de laatste weken met haar team als een bezetene in de weer om haar nieuwe zaak in de steigers te zetten. “We hadden nog heel wat te verbouwingswerken voor de boeg toen we hieraan begonnen”, zegt Keygnaert. “Ik ben mijn team dan ook enorm dankbaar want zij zijn samen met mij gedurende die tijd van stiel veranderd naar bouwvakkers.”

Oude borstelfabriek

Bouwvakkers met respect voor het verleden althans. “Dit was een oude borstelfabriek en wie binnenkomt zal zien dat we ons best gedaan hebben om dit pand zijn eigenheid te laten behouden.”

Aan reservaties alvast geen gebrek want gisteren stond de telefoon roodgloeiend. “Morgen (vandaag, nvdr.) zitten we voor de middag - en avondshift vol en de reservaties blijven vlot binnenkomen. Ik heb hier mijn hart en ziel ingestoken en dan doet het natuurlijk deugd om te zien dat er veel interesse is en ik heb dan ook heel veel zin om eraan te beginnen.”

Al is de look en feel dag en nacht verschil met A'Qi, toch zullen de smaken niet zo heel erg verschillen. “De keuken serveert hoofdzakelijk hetzelfde als in A'Qi enkel worden de gerechten wat uitgebreid en bieden we het op een andere manier aan. We werken enkel 's middags met een vaste lunch wat betekent dat de mensen 's avonds veel meer keuzevrijheid zullen hebben.”

Aan de Michelinster denkt ze al lang niet meer. “Ik ben blij hem gehad te hebben maar dat is nu een afgesloten hoofdstuk. Deze zaak ademt een veel ongedwongenere sfeer uit en ik hoop dan ook dat mensen de drempelvrees die bij een sterrenzaak meestal komt kijken laten varen. Bij deze is dus iedereen welkom.”

www.cantinecopine.be Steenkaai 34, Brugge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen