© Victoria’s Secret

Ze zei vaarwel tegen het “neppe wereldje”, maar nu maakt topmodel Doutzen Kroes (39) comeback

Het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes zei de modellenwereld in 2022 vaarwel, maar nu keert ze toch terug. Ze liep alweer op de catwalk en heeft een opdracht beet voor haar oude werkgever, Victoria’s Secret.

Hanne Vandenweghe

Doutzen Kroes gaf in 2022 aan dat ze het modellenleven grondig beu was. Het was naar eigen zeggen een “nep wereldje” en ze “wilde niet meer bijdragen aan die corruptie”. De blondine zou zich met haar gezin terugtrekken in Friesland om dichter bij de natuur te leven. Al zijn er uitzonderingen. Als je oude werkgever Victoria’s Secret anno 2024 vraagt om te poseren voor de nieuwe Body by Victoria-lijn, bijvoorbeeld. Kroes is net als het Nederlandse topmodel Imaan Hammam een gezicht van de campagne. Ook voor modehuis Chloé maakte ze een uitzondering en deed ze een loopje op de catwalk.

Een half jaar nadat ze haar afscheid aankondigde, maakte ze al een uitzondering voor Maison Alaïa. “Ik had mezelf beloofd om me te concentreren op mijn verbinding met de natuur en familie. Maar toen Pieter Mulier mij vroeg of ik zin had om op 3 juli de Alaïa-show te doen in Parijs, aarzelde ik. Het was alsof de wereld stilstond en ik niet kon reageren. Ik vertelde hem dat ik erover zou nadenken. De volgende dag bedacht ik me hoe graag mijn dochter Myllena een reis naar deze ongelooflijke stad zou willen maken en begon ik plannen te maken in mijn hoofd. Ineens voelde modeshow lopen en het samenzijn met Myllena als een geweldig idee”, schreef ze toen op Instagram.

“Ze zou het mij de rest van mijn leven kwalijk nemen, gezien hoeveel ze van kleding en glamour houdt. Ik kies ervoor om deel uit te maken van deze ongelooflijke show ter ere van Azzedine Alaïa en zijn familie, voor mijn dochter en voor mezelf. Waarom zou je geen natuurmens zijn dat af en toe op de catwalk staat? Herinneringen maken, dat is waar het leven voor mij om draait”, zo verantwoordde ze haar beslissing. Toch kwam er kritiek op haar comeback. Zo gaven veel fans aan dat ze Kroes niet langer geloofwaardig vonden als model omdat ze de industrie in 2022 nog verfoeide.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer