Philip D. was zelf aanwezig in het Brugse gerechtsgebouw. Rechts: tijdens een bezoek van het koningspaar aan matrozenschool Koninklijk Werk Ibis. De ‘modeldirecteur’ leidde Filip en Mathilde met de glimlach rond.
Volledig scherm
PREMIUM
Philip D. was zelf aanwezig in het Brugse gerechtsgebouw. Rechts: tijdens een bezoek van het koningspaar aan matrozenschool Koninklijk Werk Ibis. De ‘modeldirecteur’ leidde Filip en Mathilde met de glimlach rond. © Photo News / ibiswerk.be

‘Modeldirecteur’ van matrozenschool moet niet naar cel na reeks seksdates met tienerjongens: “Hij heeft z’n seksverslaving aangepakt”

Meer dan tien jaar lang had de directeur van de prestigieuze matrozenschool Koninklijk Werk Ibis in Bredene seksdates met tienerjongens, maar naar de gevangenis moet Philip D. (63) niet. De behandeling die hij al 2,5 jaar volgt voor z’n seksverslaving bracht de rechtbank mee in rekening, maar tegelijk werd de Oostendenaar ook voor flink wat feiten vrijgesproken. “Mijn cliënt hoopt nu in alle rust verder te leven”, zegt zijn advocaat.