© RTV

Verdacht pakket aangetroffen in Residentie Groenlaar, tientallen mensen ontruimd: “Grondig onderzocht door Dovo maar pakje bleek niet gevaarlijk te zijn”

Willebroek -

Op de negende verdieping van Residentie Groenlaar in Willebroek is maandagnamiddag een verdacht pakket aangetroffen. Ontmijningsdienst Dovo kwam met gespecialiseerde apparatuur ter plaatse om de inhoud van het pakje te onderzoeken. Uiteindelijk bleek er niets gevaarlijks in te zitten.

Verschillende mensen moesten hun flats uit voorzorg verlaten. Een bewoner had kort na middag in het gebouw een pakketje aangetroffen dat hij verdacht vond en alarmeerde de politie. Die nam geen enkel risico en lichtte op haar beurt ontmijningsdienst Dovo in. Ook de brandweer en een ziekenwagen kwamen preventief ter plaatse.

© rr

“Het pakketje werd op de negende verdieping van het woonblok gevonden. In overleg met Dovo is beslist om niet alleen de negende verdieping te ontruimen, maar ook de tiende en enkele verdiepingen onder de negende. Door het mooie weer bleven de meeste geëvacueerde mensen in de buurt van het appartementsgebouw, maar uiteraard op veilige afstand”, licht politiewoordvoerder Dirk Van de Sande toe.

© rr

X-stralen

Medewerkers van Dovo gingen met beschermende pakken het gebouw binnen om het pakket te bekijken. “Daarbij werd gebruikgemaakt van een techniek met x-stralen om te inhoud van het pakket te bekijken. Voor de ontmanteling van het pakje heeft Dovo een robot ingezet”, licht burgemeester Eddy Bevers (N-VA) toe. “Uiteraard primeerde de veiligheid van de bewoners. Ook de school in de buurt werd op de hoogte gebracht van de interventie.”

Uiteindelijk bleken er geen explosieven of andere gevaarlijke stoffen in het pakketje te zitten. “Toen duidelijk werd dat er geen gevaar was, mochten alle bewoners terugkeren naar hun flats. Uiteraard wordt nu onderzocht wie het pakje heeft achtergelaten en wat het motief van die persoon was. Daarom is ook beslist om het gerechtelijk labo ter plaatse te sturen voor een sporenonderzoek”, aldus nog Dirk Van de Sande. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen