Donald Trump
Volledig scherm
Donald Trump © REUTERS

Amerikaanse Hooggerechtshof beslist: Trump mag wel degelijk deelnemen aan voorverkiezingen in Colorado

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft maandag unaniem geoordeeld dat voormalig Amerikaans president en huidig koploper in de Republikeinse nominatierace, Donald Trump, wel degelijk op het stembiljet mag staan in Colorado. Het besluit komt op de valreep, namelijk een dag voor de voorverkiezingen in Colorado.

62 reacties

  • Stefanie van Dijk

    2 maanden geleden
    Tsja, het gerecht heeft beslist, staat verder los van wat ik van Trump vind. Argumenten waren terecht, nu alleen hopen dat hij niet verder komt, hoewel de andere partij ook niet je-van-het is. Ik kan er niet bij dat dit wederom de kandidaten gaan zijn, is er in heel de VS nu echt niks beters te vinden?
  • Vera Gooris

    2 maanden geleden
    In een democratie moeten rechters niet door de politiek benoemd worden. Dat is niet democratisch. Er moet scheiding der machten zijn om van democratie te kunnen spreken.
  • Gilbert Rodts

    2 maanden geleden
    Goede uitspraak . Het punt was dat de democraten alles deden om hem van de lijsten te verwijderen maar ze zijn mislukt .
  • Roger Poot

    2 maanden geleden
    Dat stond in de sterren geschreven.
  • Hugo Moonen

    2 maanden geleden
    Bij goede lezing is het niet zo´n triomf voor Trump. Over de grond van de zaak doet het hof geen uitspraak.. Het hof zegt alleen dat voor federale ambtenaren geen uitspraken mogen doen omdat dit hun bevoegdheid overschrijdt .In België zou hetzelfde gebeuren als een gewest federale besislissingen zou nemen Iets waar NVA en Vlaams belang wel zich aan bezondigen bij een meerderheid in het Vlaams parlement. Recht is zeer technisch en leken verstaan dit vaak niet