Junior Verbeeke

Aannemer sloopt per ongeluk deel van flat in Blankenberge, gebouw onbewoonbaar

Een appartementsgebouw op de Zeedijk in Blankenberge is volledig onbewoonbaar nadat het fout is gelopen bij sloopwerken. Een aannemer raakte tijdens het slopen van een nabijgelegen gebouw ook de achtergevel van het appartementsgebouw. Het gaat voornamelijk om vakantiewoningen, de twee vaste bewoners worden ergens anders opgevangen. 

Het appartementsgebouw op de hoek van de Zeedijk en de Verstraetehelling in Blankenberge ziet er helemaal anders uit na de sloopwerken bij een oud, aanpalend pand.

De aannemer raakte de achtergevel van het appartementsgebouw door een vroegere constructiefout. Er zou maar één wand tussen beide gebouwen gezeten hebben, in plaats van de gebruikelijke twee.

Bekijk: De gevel van het appartement is zwaar beschadigd

Videospeler inladen...

Even werd er gevreesd dat de volledige achtergevel zou instorten, maar dat gebeurde niet. "Het volledige appartementsgebouw is voorlopig wel onbewoonbaar", vertelt Jan Maertens, commissaris bij de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke.

Blote kamers

Overal zitten meerdere gaten en scheuren in de achtergevel. Verschillende kamers liggen volledig bloot langs de straatkant. "De aannemer gaat de achtergevel snel stutten. Hij gaat ook herstellingswerken uitvoeren zodat er geen regen en wind binnen kan komen."

Het gaat voornamelijk om vakantieappartementen. "Voor de twee vaste bewoners wordt nu gepaste opvang gezocht", zegt Maertens nog. 

Meest gelezen