Zo exuberant was het huwelijk van Anant Ambani, de zoon van de rijkste man van India

Anant Ambani (28), de jongste zoon van de rijkste man van Azië, Mukesh Ambani, vierde vorige week zijn extravagante pre-huwelijksfeest. De bruiloft zelf vindt pas in juli plaats, maar zijn vader organiseerde vier maanden voor de eigenlijke ceremonie een driedaags huwelijksfeest voor het koppel Radhika Merchant en Anant Ambani.

Op woensdag 28 februari begonnen de festiviteiten met een diner voor lokale dorpelingen, waar 51.000 mensen aanwezig waren. Op vrijdag stroomden beroemdheden van over de hele wereld, staatshoofden, maar ook Hollywood- en Bollywood-sterren naar de kleine West-Indiase stad Jamnagar. De gasten werden verwend met 500 gerechten bereid door ongeveer 100 chef-koks. Het kostenplaatje van dit driedaagse huwelijk bedraagt in totaal zo’n 129 miljoen dollar.

Optreden met een prijskaartje

In 2018 trok de bruiloft van Ambani’s dochter internationale aandacht, met niemand minder dan popicoon Beyoncé die optrad tijdens de pre-huwelijksfestiviteiten. Dit jaar tekende Rihanna present op het feest. Ambani betaalde maar liefst 5 miljoen dollar om de zangeres te zien optreden. Ook Bill Gates, Ivanka Trump, Mark Zuckerberg en Bollywood-ster Shahrukh Khan stonden op de gastenlijst.

Mukesh Ambani

Mukesh Ambani is de voorzitter van het Fortune 500-bedrijf Reliance Industries en heeft volgens de Billionaires Index van Bloomberg een geschat vermogen van 113 miljard dollar. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljard dollar en kwam recent in het nieuws vanwege een miljardendeal met Disney om de Indiase activiteiten te integreren. De intussen 66-jarige magnaat is de rijkste persoon in Azië en staat wereldwijd op de elfde plaats. Elon Musk, eigenaar van X, is koploper op dat lijstje met een vermogen van 215 miljard dollar.

Meer
Lees meer...