Blankenberge

Aannemer sloopt per ongeluk muur appartementsgebouw op dijk: vier verdiepingen onbewoonbaar

© rr

Tijdens de sloop van een pand in Blankenberge is een aannemer per ongeluk dwars door de gevel van een aanpalend appartementsgebouw op de Zeedijk in Blankenberge gegaan. Liefst vier verdiepingen liepen zo schade op.

Junior Verbeeke

Vier verdiepingen van een appartementsgebouw op de hoek van de Zeedijk en de Verstraetehelling in Blankenberge liepen schade op aan de achtergevel tijdens de sloop van een oud aanpalend pand. Dat gebeurde volgens het Nieuwsblad omdat beide gebouwen slechts gescheiden werden door één muur in plaats van de gebruikelijke twee: de aannemer ging tijdens de werken per ongeluk door die ene muur. Tot en met de vierde verdieping zijn er meerdere gaten en scheuren geslagen in de achtergevel: zo kwamen enkele kamers zelfs een beetje bloot te liggen langs de straatkant.

De werf werd meteen stilgelegd en de politie kwam ter plaatse. Ook de dienst Stedenbouw van Blankenberge werd verwittigd. Er werd even gevreesd dat de volledige achtergevel het zou begeven, maar dat gebeurde niet.

Burgemeester Björn Prasse (Open VLD) verklaarde het volledige gebouw ondertussen onbewoonbaar. “De veiligheid van de bewoners is nu onze eerste prioriteit”, aldus Jan Maertens, commissaris bij de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke. “De aannemer gaat de achtergevel alvast snel stutten, en er worden ook herstellingswerken uitgevoerd om het gebouw volledig regen- en winddicht te maken.”

Het gaat voornamelijk om vakantieappartementen. “Er was amper één vaste bewoner”, zegt Maertens nog. “Er moet nog bekeken worden hoe snel die terug naar huis kan.”

© rr