© Ron Witting

© Ron Witting

© Ron Witting

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Schrijver Marc Geyens geeft lezing in geboortedorp Neeroeteren

Maaseik -

Op verzoek van de heemkring Wotra Neeroeteren gaf auteur Marc Geyens een lezing in het ontmoetingshuis in Voorshoven. Marc had gitarist Ivo Janssen uit Oudsbergen bij om het geheel muzikaal op te vullen. Het werd een prachtige avond vol mooie herinneringen aan Marc zijn verleden als schrijver van tal van boeken.

Ron Witting

Op donderdag 29 februari was het ontmoetingshuis te Voorshoven gevuld met 180 liefhebbers van het geschreven woord. Wotra, de heemkundige kring van Neeroeteren, had schrijver/uitgever Marc Geyens gevraagd om een lezing te geven. Marc is geboren en getogen in Neeroeteren (Maaseik), maar uitgeweken naar Oudsbergen.

Marc begon zijn lezing met zijn jeugdtijd in Neeroeteren. Hij vertelde over het niet graag naar school gaan, over spreken met een merel die zijn gedachten verder bracht met met wind. Zijn boeken voor de kleinsten passeerden de revue, zoals 'Poepke', 'Loewis' en 'Snotbelleke', telkens opgevuld met mooie gedichten geschreven door de schrijver zelf. Ivo Janssen bracht songs van onder meer de Dire Straits en Jimi Hendrix.

Het sluitstuk ging over 'Het geheim van de Boetemonnik', een rasechte Vlaamse roman die zich grotendeels in Limburg afspeelt. Wat eerst niet de bedoeling was, werd uiteindelijk toch een feit: het boek werd het eerste van een hele reeks. In deze boeken heeft Marc veel aandacht voor emoties en romantiek, maar ook voor spanning en avontuur. Na een lezing van anderhalf uur was het tijd voor de signeersessie met de auteur. De aanwezige gasten waren allen lovend over deze avond. Ook voor Marc was het een wens die in vervulling ging om een lezing te kunnen geven in zijn geboortedorp.

http://www.wotra.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer